Monitorul de Suceava Înscrieri

Aeroclubul Suceava oferă și anul acesta cursuri gratuite de parașutism și planorism

Dan COMAN

Aeroclubul Suceava oferă, și în acest an, cursuri gratuite de parașutism și planorism. Cursurile vor fi gratuite pentru tinerii cu vârstele între 15 și 23 de ani. Înscrierile au început de pe 11 ianuarie, vor dura până pe 7 februarie 2021 și se vor face exclusiv online, pe site-ul www.aeroclubulromaniei.ro.

Potrivit reprezentanților Aeroclubului Suceava, cursurile de planorism și parașutism vor avea o componentă teoretică și una practică, de zbor efectiv.

Cursul de parașutism constă în 42 de ore de teorie și minim 25 de salturi. Cei care au peste 23 de ani și vor să se înscrie la aceste cursuri trebuie să plătească o taxă care pleacă de la 768 de euro.

Cursul teoretic constă în parcurgerea a șapte materii, iar modulul practic constă într-un program de pregătire la sol de minim 16 ore şi un program de pregătire în zbor/salt care cuprinde un minim de 25 de salturi cu paraşuta. Pentru parașutism, admiterea la curs va fi condiţionată de trecerea unor probe de aptitudini fizice.

În ceea ce privește cursul pentru planorism, acesta va consta în 78 de ore de teorie și 15 ore de zbor, respectiv minim 81 de lansări. Cursanții pentru planorism vor avea de studiat din nouă materii, iar pentru modulul practic vor avea un program de pregătire la sol de minim 5 ore şi 40 de minute şi un program de pregătire în zbor care cuprinde un minim de 15 ore. Pentru cei cu vârsta de peste 23 de ani, cursurile de planorism au prețuri care încep de la 1.875 de euro.

Cursurile teoretice vor avea loc online în perioada februarie - aprilie, iar cele practice, de zbor sau salt cu paraşuta, vor începe în luna mai. Pregătirea teoretică se va finaliza cu un examen de absolvire scris, din materia predată, care va constitui și criteriul de selecție pentru admiterea la modulul practic, respectiv instruirea în zbor.

Înainte de începerea cursurilor teoretice, candidaţii trebuie să depună o cerere de înscriere, o cerere de legitimare, fişa de înscriere, o copie a documentului de identitate şi să achite o taxă de legitimare la Aeroclubul României în valoare de 15 euro. Candidaţii minori vor trebui să depună şi consimţământul notarial al părintelui sau al tutorelui legal și o copie a documentului de identitate. Cei care vor să urmeze cursurile de parașutism vor trebui ca până la data de 21 februarie 2021 să depună o adeverinţă de la medicul de familie care să ateste că sunt apţi pentru a desfăşura activităţi de pregătire fizică şi să susţină examenul pentru testarea aptitudinilor fizice.

Trebuie spus că tinerii care vor obţine licența și care prezintă aptitudini vor putea fi selecţionaţi în loturile Aeroclubului României, unde îşi pot completa pregătirea.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 13 Ianuarie 2021.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.