Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 7 (7619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

18 metode de a elimina stresul din viață (I)

Pe măsură ce petrecem tot mai mult timp la serviciu, suntem din ce în ce mai implicați în evenimente sociale, avem grijă de toți membrii familiei, ne îndeplinim toate obligațiile, suntem din ce în ce mai ocupați și încercăm să ne realizăm planurile de viață, stresul ne poate copleși. Unul dintre aspectele fundamentale ale destresării este simplificarea modului de a trăi. Simplificarea, curățenia și un stil de viață pe principiul „mai puțin înseamnă mai mult” au un puternic efect relaxant. Într-un mod foarte simplu, reușim să ne satisfacem nevoile de siguranță neîmplinite făcând ordine și disciplină în haosul cu care ne-am obișnuit.

Vă prezentăm în continuare 18 alegeri zilnice de stil de viață, pe care le putem face ca să revenim rapid pe drumul care duce la o viață relaxată. Experiența ne învață că, dacă încercăm prea multe tehnici noi dintr-odată, riscăm să eșuăm, ne dăm bătuți și alunecăm din nou în ghearele stresului. Alegem o tehnică - una singură! - și o repetăm până când ajungem să ne intre în reflex. Trecem, apoi, la următoarea metodă care simțim că ni se potrivește.

1. Simplifică-ți viața: Observă toate aspectele dinamice ale vieții tale. Identifică acele lucruri, comportamente și relații care, în loc să aibă un efect benefic asupra ta, te tulbură și îți aduc stres în viață. Nu încerca să le găsești pe toate în același timp - așa nu faci decât să te stresezi încă și mai mult. Ia-ți cinci minute în fiecare dimineață sau seară, identifică un aspect care ocupă inutil spațiu în viața ta și debarasează-te de el.

2. Obișnuiește-te să spui nu: Când spui „da” vieții îți deschizi mai multe perspective, îți lărgești orizontul și faci ca fiecare aspect al vieții tale să înflorească. Dacă însă ții tot timpul ușa deschisă, vei ajunge rapid să te confrunți cu stresul pe care îl aduce cu sine acest preaplin. Nu-ți schimba felul în care te raportezi la conștiința bogăției - în schimb, alege o zi pe săptămână în care să spui „nu” la orice. Stabilește limite mai clare și dezvață-te de obiceiul de a te angaja să faci lucruri peste puterile tale, prin care nu reușești să-ți satisfaci nici nevoile proprii, nici nevoile celorlalți.

3. Condu o relație într-o direcție nouă: În fiecare lună ia-ți angajamentul să schimbi, să refaci sau să pui capăt unei relații care nu îți face deloc bine în stadiul în care este acum. Demersul acesta s-ar putea să-ți ia câteva săptămâni, însă, odată ce relația răspunde nevoilor tale, satisfacțiile vor fi pe măsură, pentru că persoana care, odinioară, ocupa mult spațiu în mintea ta, acum nu mai este în prim-plan sau nu te mai enervează.

4. Începe să pui bani deoparte și să-ți reduci datoriile: Ia-ți angajamentul să scapi de datorii. Să știi că datorezi bani, mai ales băncilor, poate fi unul dintre aspectele cele mai stresante ale vieții.

5. Roagă-te: Începe cu pași mici și fă din exercițiul zilnic de rugăciune temelia întregii tale zile. În scurt timp, rugăciunea va deveni o piatră de temelie a vieții tale. Odată ce începi să simți efectele pozitive ale acestei metode de relaxare nedureroase, viața ta se va dezvolta și va înflori. Rugăciunea este una dintre componentele-cheie ale eliberării de stres.

6. Sărbătorește: Ia-ți răgazul, la sfârșitul fiecărei luni, să mai sărbătorești încă 30 de zile în care nu ai mai fost stresat, în care ți-ai satisfăcut nevoile, ți-ai dezvoltat conștiința emoțională, ai comunicat conștient și te-ai apropiat de actualizarea de sine. Adesea, când luna se încheie, se poate întâmpla să treci în luna următoare fără să-ți dai seama. Asta alimentează iureșul neîncetat și intensitatea implacabilă a vieții de zi cu zi. În schimb, dacă îți împărți anul în 12 momente de sărbătoare în care te răsplătești cu o experiență, cu o excursie sau cu o plăcere pe care ți-o doreai, pregătești o cină specială, achiți o datorie sau pui niște bani deoparte, îți vei satisface, astfel, multe dintre nevoile neîmplinite, pe măsură ce închizi bucla și te apropii de actualizarea de sine. Pe lângă asta, ia-ți zilnic răgaz - chiar și numai un minut - pentru a fi recunoscător, pentru a sărbători micile victorii și bucuriile cu care ai fost binecuvântat.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 18 metode de a elimina stresul din viață (I).
 Vizualizări articol: 2707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 32 voturi
18 metode de a elimina stresul din viață (I)5.0532

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei