Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 dec 2020 - Anul XXV, nr. 300 (7605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În munții Rodnei

Patru tineri blocați pe un traseu de escaladă, salvați de alpiniști din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de patru alpiniști, trei suceveni și un bucureștean, care se aflau la final de săptămână pe un traseu de escaladă, în munții Rodnei, spre vârful Pietrosul, au fost nevoiți să se transforme în salvatori, pentru a ajuta patru tineri veniți pentru a face un traseu de alpinism tocmai de la Zalău. 

Cei patru nu aveau echipament tehnic adecvat pentru alpinism și au plecat, sâmbătă, de la Cabana Meteo, pe traseul ”Piciorul Moșului”, o muchie prelungă care ajunge până pe Pietrosul Rodnei, de pe Valea Vișeului.

De altfel, tinerii din Zalău s-au intersectat, sâmbătă, pe traseu, cu câțiva alpiniști suceveni, fiind avertizați că nu pot ajunge prea departe, având în vedere echipamentul dar și ora. Ulterior, cei patru tineri au sunat la Cabana Meteo și la Salvamont și au cerut ajutor:

Grupul salvatorilor a fost condus de Ciprian Constantineanu, din Fălticeni, membru al Societății Ghizilor și Liderilor Montani din România, cunoscut pentru experiența sa în domeniu:

”Cei patru, elevi de liceu și studenți, era blocați pe traseu, nu mai puteau nici înainta și nici reveni spre cabană. Erau deja hipotermici, speriați, urma să se întunece și nu aveau nici lanterne. Am discutat telefonic cu cei de la Salvamont Borșa, care mai aveau o intervenție și care ne-au sugerat să intervenim noi, fiind aproape și știind că avem experiență. Am reușit să-i scoatem din zona cu probleme și să îi aducem în siguranță la Cabana Meteo”, ne-a relatat Ciprian Constantineanu, care a intervenit alături de Andrei Badea, din București, și el membru al Societății Ghizilor și Liderilor Montani din România.

Înaintea lor au intervenit alți doi suceveni, care erau deja pe traseu, fiind implicați și ei direct în acțiunea de salvare, Florin Pavăl și Constantin Gontariu.

Cei patru salvatori, alături de cei patru tineri din Zalău, s-au reunit seara, la Cabana Meteo, unde au derulat firul evenimentelor iar cei mai tineri, se speră, au tras învățămintele necesare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru tineri blocați pe un traseu de escaladă, salvați de alpiniști din Suceava.
 Vizualizări articol: 2326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru tineri blocați pe un traseu de escaladă, salvați de alpiniști din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei