Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 dec 2020 - Anul XXV, nr. 298 (7603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infractoare sau victimă ?

O suceveancă cu handicap, exploatată sexual când era minoră, a ajuns hoață prin toate colțurile țării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără în vârstă de 24 de ani, condamnată pentru furturi, judecată, mai nou, pentru altele, dar și pentru că a agresat un polițist, poate fi catalogată în egală măsură infractoare, dar și victimă. O victimă a celor din jurul său, dar și a unui sistem de protecție a copilului de multe ori impotent.

Înainte de a ajunge inculpată în dosare penale, Gina Carmen C. a fost o victimă a unei grupări de proxeneți, după cum reiese dintr-un dosar finalizat recent de procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava și înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava.

 

Minora cu deficit de vorbire, crescută de Stat, a trecut de la cerșetorie la prostituție

Din ancheta procurorilor DIICOT rezultă că Petru Ignătescu, Mirela Ignătescu, fostă Bobu, zisă ”Anca”, și Ion Andrei Bobu au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, care se ocupa de recrutarea, adăpostirea și transportarea unor fete minore în scopul exploatării sexuale, prin determinare sau obligarea la practicarea prostituției. Cei trei au fost arestați în 2014 pentru mai multe cazuri de fete care se prostituau în folosul lor, la ”Blocul Țigănesc” din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava.

Legat de acest dosar mai mare, procurorii DIICOT au documentat faptul că cei trei au exploatat-o și pe fata la care facem referire în acest material, Gina Carmen C., care a practicat prostituția în folosul lor pe raza municipiului Suceava și a localităților limitrofe, timp de aproximativ doi ani, în intervalul 2011-2013. Atunci, fata avea 15-17 ani.

Anterior acestui episod, în anul 2010, când avea 14 ani, aceeași fată, care fusese internată în centre de ocrotire minori, era dată dispărută de poliție, după ce fugise ultima oară de la Școala Specială Burdujeni.

Minora a cerșit o perioadă în municipiul Suceava, după care a ajuns pe mâna proxeneților trimiși în judecată acum pentru infracțiunile de ”constituire a unui grup infracțional organizat” și ”trafic de minori”.

De precizat că fata, originară din Pătrăuți, are și un handicap, având un deficit de vorbire.

Încă de la 14 ani, fata era deja cunoscută pentru faptul că fugise de mai multe ori din centrele de minori în care s-a aflat.

 

Condamnată pentru furturi la Bacău, Oradea, Onești, Timișoara și Iași

Din păcate, mediul în care a trăit fata când era minoră nu o putea duce pe alt drum decât cel al infracționalității tot mai pronunțate.

În vârstă de 24 de ani, Carmen Gina C. are acum condamnări definitive pentru furturi la Bacău, Oradea, Onești, Timișoara și Iași. Este vorba de furturi din marile magazine în special. Cum faptele s-au repetat cu zecile, tânăra a ajuns deja în mai multe rânduri în penitenciar, deși prejudiciile nu au fost neapărat majore.

Într-un caz, la Constanța, tânăra a fost prinsă în hypermarketul Kaufland cu 14 batoane de salam furate. Potrivit declarațiilor agentului de securitate, acesta a observat o persoană de sex femeiesc care a trecut de linia caselor de marcat cu un rucsac, i-a solicitat acesteia să-i arate ce are în rucsac, iar persoana în cauză a luat-o la fugă, agentul de pază oprind-o pe aceasta abia în parcarea magazinului. Batoanele de salam, în valoare de aproape 400 de lei, au fost predate pe bază de dovadă magazinului.

 

Prinsă la furat din magazine, a atacat și lovit un polițist

La Judecătoria Iași, tânăra este judecată pentru furt în formă continuată, dar și pentru ultraj. Prinsă după un furt, suceveanca a fost dusă la Poliția municipiului Iași, pentru cercetări. Conform informațiilor colegilor de la Bună Ziua Iași, tânăra a sărit la un agent, pe care l-a lovit cu piciorul în zona umărului, intenția ei fiind de-al lovi în zona capului. Fapta a fost încadrată la ultraj, suceveanca fiind trimisă în judecată pentru această infracțiune de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

În acest proces aflat acum în derulare la Judecătoria Iași, tânăra urmează a fi audiată, prin sistem de video-conferință, din Penitenciarul Gherla, unde este închisă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O suceveancă cu handicap, exploatată sexual când era minoră, a ajuns hoață prin toate colțurile țării.
 Vizualizări articol: 5700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O suceveancă cu handicap, exploatată sexual când era minoră, a ajuns hoață prin toate colțurile țării5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei