Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2020 - Anul XXV, nr. 287 (7592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șanse egale la educație

Institutul Bucovina lansează o aplicație pentru elevii cu deficiențe de învățare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prin intermediul Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, elevii și profesorii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava și Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc au avut șansa de a testa o nouă aplicație digitală  destinată persoanelor cu dificultăţi de învăţare, aflată în etapa de pilotare. Proiectul are susținerea mai multor organizații provenite din 4 țări membre: Estonia, Franța Marea Britanie și România. Pe parcursul celor 3 ani, prin proiectul Erasmus+ COBALT s-a urmărit crearea unui instrument digital, cu interfață atât pentru profesori, cât și pentru elevi, care să întrunească nevoile celor cu dificultăți de învățare. Prototipul aplicației, lansat în cea de-a doua jumătate a anului 2019, își propune să faciliteze înțelegerea sarcinilor de lucru, să contribuie la transpunerea teoriei în practică și dezvoltarea abilităților de memorare, să sprijine obținerea certificatelor și competențelor necesare și să-i ajute pe profesori în transmiterea mesajelor. Un alt obiectiv este cel al dobândirii autonomiei, astfel încât sarcinile de lucru să poată fi îndeplinite mai ușor atât la școală, cât și la viitorul loc de muncă. Aplicația este gratuită și poate fi descărcată din magazinul Google. Este disponibilă în variante pentru Android, iOS, Windows și MAC. Aceasta a fost dezvoltată cu ajutorul unor grupuri de profesori din fiecare țară parteneră, fiind îmbunătățită constant.

La sediul Institutului Bucovina a avut loc o întâlnire dedicată prezentării obiectivelor, partenerilor și rezultatelor proiectului la care au participat reprezentați ai instituțiilor și asociațiilor partenere din județ, cât și alți specialiști din domeniu. Persoana de contact, responsabilă de activităţile desfăşurate în cadrul proiectului Erasmus+ COBAlt – Alina Adomnicăi, telefon: 0770 36 77 69 / mail: socialmediainstitut@gmail.com.

Din 2017, Institutul Bucovina este partener în cadrul proiectului Erasmus+ COBALT (Cognitive Optimization By Assistive Learning Tool), înțelegând nevoia tot mai mare a tinerilor cu nevoie speciale din România de a avea șanse egale la educație, prin instrumente de învățare corespunzătoare. „La nivel european, 1 din 6 persoane a fost confirmată cu o deficienţă de învăţare, iar în lipsa unor tehnologii și programe specializate, accesul la învățământ de calitate este limitat, iar șansele de angajare rămân la fel de mici. În acest sens, eforturile europene comune se îndreaptă în permanență către combaterea discriminării și promovarea egalității drepturilor”, a declarat Alina Adomnicăi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Institutul Bucovina lansează o aplicație pentru elevii cu deficiențe de învățare.
 Vizualizări articol: 1352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Institutul Bucovina lansează o aplicație pentru elevii cu deficiențe de învățare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei