Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2020 - Anul XXV, nr. 277 (7582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Flutur propune promovarea unui program pentru dotarea cu fose a locuințelor din zonele greu accesibile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, propune promovarea și implementarea unui program pentru dotarea cu fose septice a locuințelor din zonele greu accesibile. În acest sens, administrația liberală județeană condusă de Gheorghe Flutur a avut mai multe întâlniri de lucru cu actualii și viitorii parlamentari liberali în vederea inițierii și susținerii unor acte normative cu referire la prioritățile județului Suceava. „În aceste zile am aprofundat o temă legată de confortul populației, mai exact cu privire la racordarea la sistemul de canalizare a locuințelor”, a arătat Flutur. El a precizat că potrivit datelor oficiale, atât în județ, cât și în țară, numărul locuințelor racordate la rețelele de apă este mult mai mare decât al celor racordate la rețelele de canalizare. „În cadrul întâlnirilor avute am făcut și o simulare în ceea ce privește finanțarea cu fonduri europene și guvernamentale a unor investiții prioritare pentru suceveni în următorii patru ani. Trebuie amintit faptul că acum avem în implementare în județ un mare program pe POIM, de un sfert de miliard de euro, pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, care se adresează către o treime din populația județului Suceava, urmând ca în perioada următoare să deschidem nu mai puțin de 25 de puncte de lucru”, a precizat președintele CJ Suceava. Gheorghe Flutur a adăugat că în județ se constată însă un grad scăzut, spre zero, a procentului de racordare la canalizare a locuințelor din zona de munte și zonele greu accesibile. „În acest context, în urma discuțiilor cu parlamentarii și cu viitorii parlamentari liberali, dar și cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, s-a convenit elaborarea unui act normativ prin care să se asigure condițiile pentru dotarea cu fose septice a locuințelor din aceste zone greu accesibile, care sunt într-un număr însemnat în județul Suceava. Aceste fose septice vor fi instalate cu respectarea tuturor cerințelor de mediu, urmând să se acorde asistență tehnică de specialitate, să fie vidanjate de către serviciile specializate ale administrațiilor locale”, a mai afirmat Gheorghe Flutur.

El a subliniat faptul că ar exista posibilitatea alocării sumei de 500 de milioane de euro, la nivel național, pentru un proiect cu fonduri europene pentru dotarea cu fose septice a locuințelor din zonele greu accesibile. Gheorghe Flutur a arătat că un astfel de proiect ar putea fi introdus la finanțare prin Programul de Reziliență. Șeful administrației județene a mai spus că, la o scară mai mică, proiecte pentru astfel de zone le-a implementat atunci când era ministru al Agriculturii, când micile ferme au fost dotate cu motocositoare, aparate pentru muls și tancuri de răcire a laptelui. Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a precizat că acest program de dotare cu fose a locuințelor din zonele greu accesibile înseamnă asigurarea unui pas important către civilizație și confort.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur propune promovarea unui program pentru dotarea cu fose a locuințelor din zonele greu accesibile.
 Vizualizări articol: 1202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Flutur propune promovarea unui program pentru dotarea cu fose a locuințelor din zonele greu accesibile1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei