Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2020 - Anul XXV, nr. 277 (7582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Megacampionii Lewis, Ronnie, Ibra

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O străveche vorbă din lumea sportului zice că recordurile există doar pentru a fi doborâte. Perfect valabil, chiar dacă unele recorduri, mai ales cele din atletism, au rezistat cu zecile de ani, generând fel de fel de dezbateri şi controverse, începând cu cele despre doping şi încheind cu bancurile despre femeile care reuşeau recorduri perfect masculine. În ultima perioadă de timp, am asistat la câteva evenimente sportive memorabile, în cursul cărora nişte monumente în viaţă au produs şi recorduri, dar au făcut şi spectacolul pe care toţi fanii (şi au, slavă Domnului!) îl aşteaptă mereu de la ei, ba parcă şi mai şi acum, când sportul există numai la televizor. Primul dintre ei, Lewis Hamilton, a demolat cu ceva vreme în urmă mai întâi unul din recordurile aparent de neegalat ale lui Michael Schumacher, acela al numărului de pole positions (dacă ţin bine minte, Schumi avusese 68, iar Lewis a trecut de 90!), acum câteva săptămâni l-a bătut şi la numărul de curse câştigate (Schumi avea 91, acum Lewis a ajuns, cred, la 93), iar finalul de sezon îl găseşte cu titlul mondial numărul 7 adjudecat, categorie la care doar îl egalează pe Schumacher. Se îndoieşte cineva că anul viitor va rămâne singur pe locul 1? Cred că ani buni de acum înainte Lewis Hamilton va rămâne imbatabil. Cel de al doilea din listă, Ronnie O'Sullivan,este şi el angrenat într-o cursă de urmărire. Ţinta este Stephen Hendry, al cărui record de titluri mondiale, de 7, este vizat de Ronnie. Anul acesta tocmai l-a cucerit pe al 6-lea, şi e evident că nu se lasă până nu-l egalează (dar eu susţin că-l şi depăşeşte!) pe Hendry. Precedentul e deja creat, în sensul că Ronnie i-a bătut deja recordul de break-uri de peste 100 de puncte ("centuries", în jargon snooker-istic), care era de vreo 775, ducându-l între timp la peste 1000! Să ştiţi că sunt jucători profesionişti care într-o carieră de zeci de ani nu ajung la măcar 100 de "centuries"! Alaltăieri, Ronnie a pierdut la Judd Trump finalaNorthern Ireland Open, cu care ar fi ajuns la 38 de titluri în carieră! Oricum, recordul de 37 e tot al lui. În sfârşit, Ibra. La Milan, nu trece etapăfără să înscrie. Mai mult, dănişte goluri atât de spectaculoase încât nu se pot compara decât... tot cu ale lui, mai din tinereţe! Oricum, la el pare veşnică, din moment ce la 39 de ani e aproape sigur că va redeveni golgheterul din Serie A, caacum aproape două decenii!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Megacampionii Lewis, Ronnie, Ibra.
 Vizualizări articol: 1292 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Megacampionii Lewis, Ronnie, Ibra5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei