Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2020 - Anul XXV, nr. 277 (7582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dramă

Producătorul „Pâinii de aur”, Gheorghe Lăcătuș, a fost răpus de Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarul firmei de panificație „Pâinea de aur”, Gheorghe Lăcătuş, s-a stins din viață răpus de Covid-19, la vârsta de 68 de ani, în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Omul de afaceri a fost internat în data de 4 noiembrie a.c. din cauza unui accident vascular cerebral. A avut rezultat negativ la testarea Covid, iar după două săptămâni, când a fost din nou testat deoarece prezenta simptome de boală, rezultatul a fost pozitiv. Pe 22 noiembrie a murit.

Întrebat în legătură cu această situație, managerul Spitalului de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat, luni, că din ancheta epidemiologică a rezultat că după internare, deoarece a avut rezultat negativ la testarea PCR, pacientul a fost transferat din sectorul tampon pe secția Neurologie, însă evoluția stării sale de sănătate nu a fost una favorabilă, motiv pentru care în data de 14 noiembrie a fost transferat la Terapie Intensivă. „Întrucât nu avea simptomatologie specifică Covid și avea un test negativ la internare, nu s-a ridicat suspiciunea ca pacientul să fi fost internat în perioada de fereastră, de 1-3 zile de la contactul infectant”, a explicat doctorul Calancea, conform informațiilor din ancheta epidemiologică. Abia în data de 18 noiembrie simptomatologia a ridicat suspiciunea de infecție Covid, iar testul PCR a confirmat-o. Câteva zile mai târziu, pacientul a decedat.

Dr. Calancea a afirmat că asemenea situații, de surprindere la internare a pacienților „în fereastra epidemiologică”, sunt posibile și din acest motiv în spital pacienții sunt internați cu respectarea distanțelor între ei și cu obligativitatea purtării măștii. „În plus, spitalul a achiziționat teste antigen rapide, pe care le vom folosi și pentru retestarea pacienților internați cu test negativ, dar care ridică ulterior suspiciune. Când transmiterea intracomunitară este extrem de mare, pot să apară asemenea cazuri, dar testele cu antigen ne vor ajuta mult. La anumite categorii de pacienți, cu anumite patologii, trebuie să fim foarte vigilenți”, a declarat managerul spitalului. Acesta a mai spus că în ultima săptămână au mai fost câteva astfel de cazuri, de pacienți veniți din alte spitale, din sector nonCovid, care au avut rezultat pozitiv când au fost testați la Suceava.

Din datele de până acum, nu este foarte clar în ce circumstanțe s-a infectat Gheorghe Lăcătuș cu SARS-CoV-2.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Producătorul „Pâinii de aur”, Gheorghe Lăcătuș, a fost răpus de Covid.
 Vizualizări articol: 2179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Producătorul „Pâinii de aur”, Gheorghe Lăcătuș, a fost răpus de Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei