Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2020 - Anul XXV, nr. 267 (7572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

După două luni și jumătate

Peste 36.000 de măști gratuite au rămas nedistribuite în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la finele lunii august, în municipiul Suceava au început să fie distribuite gratuit 183.400 de măști de protecție, disponibile pentru mai multe categorii sociale, inclusiv pensionari cu venituri mici sau cei cu pensie de urmaș.

Surprinzător, ceea ce se credea atunci că va fi o acțiune de câteva zile, s-a transformat într-una care s-a extins pe parcursul a trei luni, fără a fi finalizată.

În prezent, 36.100 de măști de protecție gratuite au rămas nedistribuite în municipiul Suceava, iar asta în condițiile în care, prin dispoziția DSP, 17.700 măști au fost transferate la Primăria Bălcăuți. Altfel spus, peste 50.000 de măști gratuite nu au stârnit deloc interesul celor pentru care au fost achiziționate și puse la dispoziție gratuit, persoane nevoiașe, chiar și în condițiile în care purtarea acestora a devenit obligatorie atât în spațiile închise (ex. instituții, firme, magazine etc.), cât și cele deschise.

Categoriile de familii și persoane defavorizate care au dreptul la măștile de protecție furnizate de Guvern (câte 50 de bucăți de persoană) sunt:

1. Pensionarii sistemului public de pensii cu drepturi de până la 704 lei inclusiv – 2. 430 persoane

2. Persoane încadrate în grad de handicap cu venituri exclusiv din prestații sociale prevăzute la art. 42 și art. 58 din Legea 448/2006 – 716 persoane

3. Beneficiarii alocațiilor de susținere familială – 363 persoane

4. Beneficiarii de ajutoare sociale – 159 persoane.

În categoria de pensionari care au dreptul la măști se încadrează și pensionarii care realizează venituri din pensia sociala și cei care au pensie de urmaș (studenți sau elevi) până la nivelul cuantumului de 704 lei inclusiv.

Cele 129.600 măști care au fost distribuite până acum la nivelul municipiului au ajuns la 2.592 de persoane, dintre care 1.607 pensionari, 522 persoane încadrate în grad de handicap cu venituri exclusiv din prestații sociale, 333 de beneficiari ai alocației pentru susținerea familiei și 159 beneficiari de venit minim garantat, conform situațiilor întocmite de către Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Suceava.

Iar asta s-a reușit greu, în aproape două luni și jumătate în care distribuirea gratuită a măștilor s-a făcut inclusiv la parterul Orizont Plaza, în Burdujeni, apoi de la sediul de primărie din cartier, s-a mers și acasă la o parte dintre beneficiari, care se deplasează greu, au fost contactați telefonic cei la care s-au găsit această informație, s-au transmis înștiințări scrise acasă și s-a tot anunțat și în mass-media că se distribuie gratuit măștile de protecție.

Altfel spus, multă bătaie de cap și cheltuială pentru ceva care nu a stârnit interes decât pentru o parte dintre beneficiari, din cealaltă categorie, unii nefiind deloc dornici să facă un drum să le primească, în vreme ce alții nu sunt de găsit.

În aceste condiții, rămâne de văzut ce va decide DSP să facă cu cele 36.000 de măști rămase în stoc, care nu pot primi deocamdată altă destinație.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 36.000 de măști gratuite au rămas nedistribuite în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 36.000 de măști gratuite au rămas nedistribuite în municipiul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei