Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2020 - Anul XXV, nr. 267 (7572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Dinamo, capătul. Poate nu şi mântuirea!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cred că dacă aş începe să fac o statistică în această direcţie, subiectul "Dinamo" ar ieşi drept cel mai dezbătut în rândurile acestei rubrici, cel mai adesea registrul în care am făcut comentariile fiind cel umoristic, întrucât ceea ce s-a petrecut în timp (vorbesc de întâmplările din cei 30 de ani de presupusădemocraţie, nu de ultimii doi sau trei!) în grădina fostului club al Miliţiei ceauşiste întrece până şi cea mai bolnavă imaginație şi nu poate să nu-ţi stârnească hohote de râs. Pe de altă parte, la o privire detaşată şi lucidă, nu poţi să nu te şi întristezi, gândindu-te mai întâi la foarte numeroşii fani care, catoţi fanii din lumea întreagă, speră, visează, suferă, se agită, dau bani, fac un spectacol în tribune (atunci când nu suntem toţi prizonierii COVID-ului) comparabil cu cele mai reuşite producţii similare de oriunde în lume, iar răspunsul la tot consumul lor psihic şi fizic este o batjocură nemărginită la care s-au dedat în cei 30 de ani toţi neisprăviţii care s-au perindat pe la conducere, români şi mai puţin români, bogaţi şi mai deloc bogaţi, civili sau cu grade mari, împărăteşti, unii înfundând pârnăile ţării, alţii rămânând absolut inexplicabil într-o libertate pe deplin nemeritată! Am făcut mişto de Dinamo în această rubrică până s-a terminat pasta din pixuri şi, ulterior, până s-au şters literele de pe tastatură, dar tot aici am salutat cu entuziasm presupusa salvare a echipei de spaniolii care au cumpărat-o totuşi cu ceva timp în urmă, amănuntele neclare din biografiile lor controversate neavând, pentru mine cel puţin, nicio relevanţă, cât timp legenda (vrem, nu vrem, statutul de legendăîl are!) supravieţuieşte. Numai că veştile care vin din spatele uşilor bine încuiate de acolo spun că problemele nu numai că n-au dispărut, dar s-au şi amplificat! Cum aşa?, te întrebi nedumerit, păi n-au zis că au achitat toate datoriile la stat, că au plătit salariile restante, că au încheiat contracte noi cu jucătorii, că au cumpărat nişte fotbalişti buni, ba şi antrenor de la Naţionalamare? Ba da. Au zis. Doar au zis, că nu-i durea gura. Dar de făcut, n-au făcut absolut nimic. Păcat. Cred că asistăm la agonia legendei. Dar-ar Dumnezeu camăcar DănuţLupu, şi el o legendă, să supravieţuiască şi morţii echipei, şi COVID-ului care îl pune la grele încercări. Sănătate, Dănuţ!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dinamo, capătul. Poate nu şi mântuirea!.
 Vizualizări articol: 1132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dinamo, capătul. Poate nu şi mântuirea!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei