Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2020 - Anul XXV, nr. 262 (7567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Bejinariu: ”Guvernanții PNL ne spun că nu lipsa lor de pricepere este cauza haosului, ci nesupunerea noastră”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a declarat că actuala guvernare PNL dă vina pe cetățeni pentru haosul din țară, fără să își asume nici un fel de răspundere. Eugen Bejinariu a spus că Guvernul PNL nu încetează să explice, de aproape un an, că cea mai mare parte a responsabilității pentru soarta țării stă nu în mâinile celor care o conduc, „ci în fișa postului nostru, de cetățeni”. Mai mult, el a spus că actualul Guvern explică aceleași lucruri primare, nevoia igienei, a distanței de ceilalți și a purtării măștii, care oricum a devenit obligatorie, dar uită să dea socoteala pentru promisiunile pe care nu le-a îndeplinit. „Guvernul și-a uitat rolul, menirea și obligația față de cei pe care a jurat să-i conducă cu responsabilitate către o viață mai bună. Au promis măști pentru oamenii cu venituri mici, au uitat!  Au promis ventilatoare care să poată salva mai multe vieți la terapie intensivă, le-au pierdut pe drum! Au promis tablete pentru sute de mii de copii care nu au acces la educație, au mințit! Au promis ajutor financiar pentru companii din sectoare economice răpuse de criză, le-au amăgit! Au promis investiții, le-au amânat! Au promis transparență, se ascund mincinos dimpreună cu bugetul anului viitor! Au promis competență, s-au compromis cu numiri rușinoase de impostori!”, a arătat deputatul PSD de Suceava.

El consideră că ministrul Finanțelor „halucinează de la tribună” despre economia care își revine, vorbind unei populații ce agonizează în fața unui colaps general, vorbește despre colectări de bani record la bugetul de stat, „decupând” două luni ca exemplu dintr-un an care are cel mai mic procent de încasări.

Bejinariu a făcut referire și la ministrul Educației, care le spune copiilor care n-au curent electric că în lipsa tabletei se pot uita la televizor pentru lecții. „Ministrul Muncii se ocupă cu petiții către Guvernul din care face parte, făcând paradă de obiceiuri ONG-iste la un an de când este numit să rezolve și nu să semnaleze probleme. Ministrul Sănătății s-a încăpățânat să fie singurul din lume care dispune internarea forțată a asimptomaticilor, punând o presiune infernală și inutilă atât pe sistemul sanitar, cât și pe oamenii care nu aveau, în fapt, nevoie de nici un tratament. În tot acest timp premierul ne ceartă pe noi, cetățenii”, a declarat Eugen Bejinariu, care a adăugat că „aflăm în fiecare zi că noi, cetățeni, suntem vinovați de dezastrul în care se zbate țara. Guvernanții ne spun că nu lipsa lor de pricepere este cauza haosului, ci nesupunerea noastră. Ne uităm la televizor ca să aflăm de la responsabilii țării că noi suntem vinovați de ceea ce se întâmplă și aproape că fiecare discurs ne admonestează, ne apostrofează și ne amenință cu privire la viitor. Nu există niciunde în lumea civilizată guvernanți mai lipsiți de umanitate, de empatie și de responsabilitate în fața oamenilor pe care îi conduc”.

Deputatul PSD a arătat că în lumea occidentală, din care Romania face parte, liderii sunt umili, în sensul frumos al cuvântului, sunt empatici și vorbesc din poziția celui care servește națiunea „și nu a superiorului frustrat care împrăștie năduf”. „Liderii țărilor care vor depăși criza sunt cei care își ascultă cetățenii, le înțeleg nevoile și le rezolvă problemele. Liderii țâfnoși, supărați pe electorat și care le vorbesc alegătorilor precum unor preșcolari neastâmpărați vor avea la dispoziție patru ani de stat în opoziție pentru a-și reaminti lecția responsabilității față de oameni”, a încheiat Eugen Bejinariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bejinariu: ”Guvernanții PNL ne spun că nu lipsa lor de pricepere este cauza haosului, ci nesupunerea noastră”.
 Vizualizări articol: 1085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Bejinariu: ”Guvernanții PNL ne spun că nu lipsa lor de pricepere este cauza haosului, ci nesupunerea noastră”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei