Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2020 - Anul XXV, nr. 262 (7567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Restaurant din Berchișești, cu lacătul pe ușă după ce a organizat o nuntă cu 100 de persoane

Vineri, 6 Noiembrie 2020 (17:42:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un control în context Covid-19, efectuat de inspectori ai Direcției de Sănătate Publică în comuna Berchișești, a dus la închiderea unui restaurant, a informat, vineri, Prefectura Suceava, printr-un comunicat de presă.

În urma controlului s-a constatat că unitatea a organizat un eveniment privat, respectiv o nuntă, la care au participat aproximativ 100 de persoane, fapt interzis de legislația adoptată pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

„Ca urmare a celor constatate, în conformitate cu prevederile legislației specifice, DSP Suceava a aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 30.000 de lei și a suspendat activitatea unității sus-menționate începând cu data de 5 noiembrie 2020, urmând ca redeschiderea unității să se realizeze cu acordul DSP, după constatarea remedierii deficiențelor constatate”, se arată în comunicat.

Prefectura precizează că aplicarea măsurii complementare, de suspendare a activității restaurantului respectiv, a venit ca urmare a repetării abaterilor de către acesta, în contextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului, precum și a actelor normative incidente aflate în vigoare. 

„Conform precizăriilor conducerii DSP Suceava, neaducerea la îndeplinire a deciziei și măsurilor dispuse în raportul de inspecție atrage după sine răspunderea față de organele judiciare și aplicarea sigiliului de către Serviciul Control în Sănătate Publică”, se subliniază în informarea de presă.

Autoritățile apreciază că prin astfel de acțiuni DSP „aduce o contribuție la conștientizarea populației, dar și a firmelor, în contextul prevenirii și combaterii infecțiilor cauzate de noul coronavirus Covid-19”.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a subliniat că este obligația autorităților competente să întreprindă măsurile adecvate pentru a preveni eventualele riscuri specifice pentru sănătatea publică, acordând prioritate cerințelor legate de protecția acestor interese, inclusiv asupra intereselor economice ale firmelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Restaurant din Berchișești, cu lacătul pe ușă după ce a organizat o nuntă cu 100 de persoane.
 Vizualizări articol: 1853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Restaurant din Berchișești, cu lacătul pe ușă după ce a organizat o nuntă cu 100 de persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei