Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2020 - Anul XXV, nr. 262 (7567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajutor necesar

Deputatul Ioan Balan vrea ca personalul medical să beneficieze în continuare de stimulentul de 2.500 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, căruia i-a solicitat prelungirea perioadei de acordare a stimulentului de risc în cuantum de 2.500 de lei brut, pe lună, pentru personalul medical aflat în prima linie a luptei cu noul coronavirus. Parlamentarul sucevean a amintit că o măsură similară a fost adoptată în 6 aprilie, numai că a fost stopată la finalul stării de urgență.

”S-au utilizat sume importante din fondurile europene aferente Programului operaţional <Capital uman>, pentru acordarea unui stimulent financiar în valoare de 2.500 lei brut, pe lună, atât pentru personalul medical și auxiliar direct implicat în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19, precum și pentru alte categorii profesionale implicate direct în gestiunea crizei sanitare. Măsura financiară a fost larg apreciată, atât de către beneficiari, cât și de societate, ca formă de recunoaștere a meritelor personalului din linia I, expus total la riscuri. Din păcate, această măsură foarte bună s-a limitat exclusiv la perioada stării de urgenţă, în condițiile în care finanțarea sa a depins exclusiv de disponibilitățile de fonduri care pot fi decontate de la Comisia Europeană prin POCU”, a arătat Ioan Balan.

În acest context, deputatul liberal de Suceava i-a adresat o serie de întrebări ministrului Marcel Boloș. Una dintre acestea este aceea dacă din luna noiembrie a acestui an, personalul medical ar putea beneficia, din nou, chiar și temporar (2-3 luni), de stimulentul de risc în valoare de 2.500 de lei. De asemenea, Ioan Balan vrea să afle care ar fi impactul financiar al acordării acestui stimulent pentru cel puțin 3 luni și dacă există o oportunitate de decontare a acestor sume, fie din sumele neutilizate aferente cadrului financiar 2014-2020, fie din SURE, fie din altă axă de finanțare a Uniunii Europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea ca personalul medical să beneficieze în continuare de stimulentul de 2.500 de lei.
 Vizualizări articol: 1072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan vrea ca personalul medical să beneficieze în continuare de stimulentul de 2.500 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei