Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 oct 2020 - Anul XXV, nr. 251 (7556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Ion Lungu, emoționat

Premieră: depunerea jurământului de primar al Sucevei, făcută în prezența premierului României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul cu cele mai multe mandate din istoria post-decembristă a Sucevei, Ion Lungu, a depus vineri jurământul de credință la preluarea celui de-al cincilea mandat de edil al municipiului reședință de județ.

Evenimentul a fost marcat de o premieră în istoria Sucevei – prezența prim-ministrului României la depunerea jurământului de primar.

Premierul Ludovic Orban și-a făcut apariția în timpul primei ședințe a noului Consiliu Local, însoțit de președintele CJ, Gheorghe Flutur, fiind așteptat în fața Primăriei Suceava de către primarul Ion Lungu și deputatul Ioan Balan.

La depunerea jurământului de primar au fost prezenți și reprezentanții Prefecturii Suceava – prefectul Alexandru Moldovan, subprefecții Daniel Prorociuc și Laura Morar, precum și o delegație a Arhiepiscopiei.

“Sunt emoționat ca la primul mandat, asta în primul rând datorită prezenței premierului aici. Este pentru prima dată când avem parte de această onoare deosebită”, a spus Ion Lungu, care le-a mulțumit tuturor pentru prezență, felicitând și noii consilieri locali, care tocmai depuseseră jurământul.

“Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună-credință tot ce stă în puterea și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Suceava. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, a spus și Ion Lungu, cu mâna pe Biblie.

 

Suceava, oraș verde și “smart-city”

Edilul sucevean a continuat prin a prezenta o parte din intențiile municipalității pentru noul mandat: “Orașul Suceava este pe un drum bun, suntem unul dintre puținele orașe verzi ale României – avem transport electric, cu cele mai moderne autobuze electrice din România, acum avem 30 în exploatare, iar până în februarie-martie vom avea 62. Suntem singurul oraș din România care se încălzește pe biomasă, iar întregul iluminat public este reabilitat, de tip lămpi LED, economice și ecologice. Inclusiv acest proiect de modernizare a sediului primăriei este un proiect pe energie verde. Ținta noastră este să fim un oraș modern, european, de tip smart-city”.

El a mulțumit public premierului Ludovic Orban pentru sprijinul acordat în transferul celor aproape 143 de hectare de pădure-parc, adică parcul Șipote și pădurea Zamca, făcându-i de pe acum invitația de a veni, în calitate de prim-ministru, să vadă și investiția care se va realiza acolo “și care va face onoare orașului nostru”.

 

Colaborare administrativă - “numai împreună vom putea face lucruri frumoase”

Lungu le-a transmis tuturor că de acum campania electorală s-a încheiat și trebuie să conlucreze cu toții pentru binele orașului.

“Este o mare onoare și o mare responsabilitate pentru mine să reprezint sucevenii în următorii 4 ani și să le rezolvăm problemele pentru care ne-au votat. Campania electorală s-a terminat, la primărie nu facem politică. Vom face tot ce este posibil să punem în practică proiectele cu care am câștigat Primăria Suceava și, de ce nu, o parte dintre proiectele contracandidaților, dacă sunt idei bune pentru comunitate. Aici nu avem ambiții, orgolii. Un prim exemplu va fi parcul Șipote, în privința modernizării căruia vom avea dezbateri publice, cu toate partidele și cu cetățenii, pentru a alege soluția cea mai bună”, a declarat edilul.

Invitat să ia cuvântul, noul președinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis felicitări noilor aleși locali, dar și mulțumiri pentru “prietenul nostru, al Sucevei, Ludovic Orban - este mare lucru prezența sa aici, în condițiile în care aseară la miezul nopții era la ședință de Guvern, iar azi dimineață la 5 a plecat spre Suceava, să ajungă să participe la aceste momente. Înseamnă respect, considerație, prețuire pentru Suceava”.

El a continuat cu un mesaj adresat noului primar, dar și noului CL: “Domnule primar Lungu, am venit cu drag să vă asigur de colaborare și parteneriat. Ce spun acum aș vrea să rămână consemnat – cinci mandate de primar la Suceava, cum are longevivul Ion Lungu, asta înseamnă ceva – că oamenii de aici i-au apreciat munca. Nu este ușor să fii cu cinci mandate de primar, asta înseamnă o notă bună și foarte bună din partea electoratului. În ce privește colaborarea viitoare, întind o mână Consiliului municipal, pentru că numai împreună vom putea face lucruri frumoase”.

În această privință a menționat preluarea Casei de Cultură a Sindicatelor, să fie modernizată și pusă la dispoziție sucevenilor, realizarea Sălii Polivalente, dar și a rutei ocolitoare nr. 2, ca parte a drumului expres A7.

 

Ludovic Orban: “Sunt convins că acest mandat va fi cu cele mai bune realizări!”

Nu în ultimul rând, invitat să ia cuvântul a fost Ludovic Orban, care a spus că atât timp cât este premier garantează un parteneriat cu Consiliul Local Suceava și primarul Ion Lungu, în beneficiul comunității, ușurând accesarea fondurilor guvernamentale și ale celor europene, sprijinind viziunea de dezvoltare a municipiului și a județului Suceava.

El a făcut o rememorare a anului 2004, “când o tânără speranță, Ion Lungu, candida și a reușit să intre în turul II și iată că astăzi sunt alături de el după 16 ani”. “Ați avut mână bună!”, a fost replica primarului Ion Lungu.

“Faptul că a fost reales demonstrează că a făcut lucruri bune pentru comunitate, dar sunt convins că acest mandat va fi cu cele mai bune realizări!”, a încheiat Ludovic Orban, care le-a transmis consilierilor locali să aibă o activitate care să le dea motive să fie mândri la finele mandatului lor de patru ani.

De la Suceava, premierul României a plecat la Iași, pentru a participa la evenimentele similare din capitala Moldovei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premieră: depunerea jurământului de primar al Sucevei, făcută în prezența premierului României.
 Vizualizări articol: 1671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premieră: depunerea jurământului de primar al Sucevei, făcută în prezența premierului României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei