Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 oct 2020 - Anul XXV, nr. 251 (7556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anchetă

Percheziții la Primăria Șcheia – se bănuiește că un accident a fost generat de amenajarea rutieră a drumului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava, însoțiți de o grupă de luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale, au descins, vineri dimineață, la sediul Primăriei comunei Șcheia, pentru a ridica documente în cadrul unui dosar penal în care fac cercetări cu privire la un accident rutier produs în iunie 2019, la Sf. Ilie. Polițiștii susțin că starea drumului a fost cauză favorizantă a accidentului, din cauza lipsei indicatoarelor și a marcajelor, plus lățimea care nu permite deplasarea a două mașini, pe multe porțiuni. Din informațiile noastre, cercetările vor fi extinse cu privire la mai multe drumuri din Sf. Ilie, modernizate în ultimii ani, însă la care ar fi fost ignorate măsurile de siguranță rutieră.

 

Cercetările sunt totuși în fază incipientă, la nivel de ridicare de documente.

Referitor la acțiunea de vineri dimineață, comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a declarat: ”Percheziția a fost efectuată în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă, în urma unui accident rutier produs pe 3 iunie 2019. Atunci două mașini s-au ciocnit frontal, iar ulterior, în cadrul activităților investigative, dar și criminalistice efectuate, s-a constatat că accidentul respectiv a avut drept cauză generatoare deficiențe cu privire la semnalizarea rutieră și infrastructura rutieră”.

 

Accidentul de la care a plecat ancheta. Ce spune victima accidentului 

Ancheta polițiștilor de la Biroul Rutier Suceava pleacă de la un accident rutier care a avut loc pe 3 iunie 2019. În acea zi, la intersecția străzilor Doctor Marcean Viorel cu drumul comunal 72, în Sf. Ilie, un Mercedes a intrat violent într-un VW Golf. În urma impactului, Viorel Puraveț, în vârstă de 52 de ani, pasager în a doua mașină, a suferit o fractură la mână.

Victima accidentului de atunci nu consideră că accidentul s-a produs din cauza drumului: ”Unul din sens opus a venit și s-a trântit în noi, asta a fost tot, eu eram pasager în spate. Nu știu dacă lipsa marcajelor și indicatoarelor a fost cauza, ci viteza. Drumul e ca drumul de țară, nu e autostradă”, este de părere victima accidentului. 

 

Drumul este îngust și are porțiuni periculoase, cu diferențe de nivel și curbe 

Pe de altă parte, în teren se poate observa că strada Doctor Marcean Viorel este îngustă, chiar foarte îngustă pe anumite porțiuni. Cum sunt și curbe și diferențe de nivel, drumul poate fi catalogat ca periculos. 

Oamenii care stau în zonă au păreri împărțite. Cei mai mulți sunt mulțumiți că au drum modernizat și pun mai puțin preț pe indicatoare sau marcaje rutiere. Acești oameni cunosc bine zona, însă pentru cineva din exterior drumul este clar periculos. E adevărat, totul pleacă de la neadaptarea vitezei de către șoferi la condițiile de drum.

Polițiștii rutieri au descins la percheziții după ce ar fi înaintat timp de mai multe luni de zile adrese către Primăria Șcheia, în care solicitau detalii despre avizele care au stat la baza modernizării străzii, fără a primit răspunsurile la obiect.

 

Primarul Vasile Andriciuc nu consideră că are vreo implicație în acest caz: ”Am pus la dispoziție întreaga documentație”

De partea cealaltă, primarul Vasile Andriciuc neagă că primăria nu a colaborat cu poliția.

”Domnii de la poliția rutieră au ridicat documente referitoare la un drum din satul Sfântu Ilie, care a fost executat în anul 2016, iar în 2019 a avut loc un accident rutier. Am pus la dispoziție întreaga documentație, proiectul tehnic, autorizația de construcție și, la sfârșit, procesul-verbal de recepție. Documentele au fost predate din arhiva unității, urmează ca în viitor cei care fac ancheta să se pronunțe asupra accidentului”, a declarat Vasile Andriciuc, care nu consideră că are vreo implicație în această poveste.

Cercetările sunt în fază incipientă, la nivel de ridicare de documente, in rem. Așadar nu vizează persoane, ci fapta. Este vorba de infracțiunea de vătămare corporală din culpă, cercetările urmând a fi extinse și pentru alte infracțiuni, dacă va fi cazul.

Ancheta este coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziții la Primăria Șcheia – se bănuiește că un accident a fost generat de amenajarea rutieră a drumului.
 Vizualizări articol: 3581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Percheziții la Primăria Șcheia – se bănuiește că un accident a fost generat de amenajarea rutieră a drumului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei