Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2020 - Anul XXV, nr. 219 (7524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Punct de vedere

Deputatul Ioan Balan cere modificarea legislației din domeniul achizițiilor publice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a solicitat revizuirea legislației din domeniul achizițiilor publice, și asta pentru că actualele reglementări au generat blocaje și întârzieri pentru marile proiecte de investiții din România.

”Viitorul Parlament va trebui să aibă ca prioritate revizuirea substanțială a legislației în domeniul achizițiilor publice, pentru a crește viteza de realizare a marilor proiecte de investiții. În nici un stat european dezvoltat nu întâlnim o legislație atât de rigidă, croită, parcă, pentru a întârzia sau bloca investițiile publice, nu pentru a le încuraja și urgenta. Înțelegem cu toții că multă vreme s-a abuzat de resursele publice și că orice cheltuială în domeniul public trebuie făcută cu cea mai mare chibzuință și în cea mai mare transparență posibilă. Cu toate acestea, am ajuns astăzi în situația opusă și total nedorită, în care proiecte sunt blocate sau întârziate cu anii. De multe ori, din aceste cauze s-a ratat șansa realizării unor investiții din bani nerambursabili veniți de la Uniunea Europeană. Nu este normal ca procesul de atribuire a unei lucrări de infrastructură națională sau locală să se împiedice mereu de aceleași ițe birocratice sau de aceiași contestatari de profesie, pentru ca ulterior să constatăm că licitațiile au durat mai mult decât realizarea proiectului în sine”, consideră Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean spune că schimbarea legislației în domeniul achizițiilor este imperios necesară în contextul în care după alegerile din 27 septembrie se dorește punerea în practică a celui mai ambițios proiect de investiții din ultimii 30 de ani.

”Vorbim despre zeci de miliarde de euro care vor schimba în bine viața comunităților locale: modernizări de școli și spitale, reabilitări de drumuri și clădiri și, mai ales, proiectele mult așteptate de infrastructură – autostrăzi, căi ferate și aeroporturi. În plus, acolo unde s-au făcut și se fac investiții, salariile angajaților sunt mai mari, locurile de muncă mai multe și șomajul mai mic, iar problemele sociale mai puține. Să nu uităm că președintele Iohannis și Guvernul PNL au reușit să obțină o finanțare record pentru România, de aproape 80 de miliarde de euro, pentru următorii șase ani. De aceea, trebuie să ne pregătim să cheltuim rapid, corect și util acești bani. Nu cred că și-ar dori nimeni să spună peste câțiva ani că pentru nu știu ce investiție s-a pierdut finanțarea nerambursabilă din cauză că licitația s-a blocat, că studiul de fezabilitate a expirat sau ... alte scuze pe care le-am tot auzit ani de zile de la PSD”, a conchis Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan cere modificarea legislației din domeniul achizițiilor publice.
 Vizualizări articol: 989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan cere modificarea legislației din domeniul achizițiilor publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei