Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2020 - Anul XXV, nr. 219 (7524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sub egida USV

Creația feminină franceză, pusă în valoare în cadrul Festivalului Filmului Francez la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă ediție a Festivalului Filmului Francez va avea loc în România în perioada 23 septembrie - 4 octombrie, cea de a 24-a ediție având loc atât în interior, cât și în aer liber. Pe lista orașelor în care vor avea loc proiecții de film franțuzesc se află din fericire și Suceava, coorganizatoare fiind Universitatea ”Ștefan cel Mare”, vizionările având loc în perioada 30 septembrie - 4 octombrie  în interiorul sălii Auditorium „Joseph Schmidt”.

Festivalul se desfășoară sub deviza „Le film français au feminin"/„Filmul francez la feminin" și propune publicului o selecție de filme cu totul specială, punând în valoare creaţia feminină din cinematografia franceză – actrițe și regizoare consacrate sau debutante, personaje feminine remarcabile.
În secțiunea Panorama va fi proiectat în premieră în România ultimul film al celebrei actrițe Eva Green, ”Proxima”, o poveste impresionantă despre depășirea propriilor limite, dar și a canoanelor sociale. Tot în categoria filmelor majore ale anului vor fi prezentate ”Portrait de la jeune fille en feu” de Céline Sciamma, premiat pentru cel mai bun scenariu la Cannes 2019, un film de epocă despre o dragoste interzisă, și ”La Bonne Épouse”, de Martin Provost, o comedie spumoasă despre stereotipurile epocii anilor ’60.

Două dintre filmele din secțiunea Cahiers du Cinéma: vive les insoumuses! pun în lumina reflectoarelor importanța revoluției din 1968 pentru istoria emancipării feminine. Filmul clasic ”La fiancee du pirate” de Nelly Kaplan, lansat în 1969, o readuce pe ecrane pe marea actriță Bernadette Lafont, iar documentarul ”Delphine et Carole” ne transpune în miezul feminismului anilor ’70.

În secțiunea Focus Tinere Talente nu ratați filme de debut care s-au bucurat de succes în rândul criticilor de cinema și al publicului francez, ca ”Un Divan a Tunis” cu Golshifteh Farahani, sau ”Tu merites un amour”, în care Hafsia Herzi este actrițăprincipală, regizoare și scenaristă.

Pentru a afla toate detaliile despre selecția de filme, consultați broșura festivalului: http://bit.ly/BrosuraFFF, programul proiecțiilor pe http://bit.ly/ProgramFFF, toate filmele fiind subtitrate în limba română.

Programul festivalului organizat de Institutul Francez din România, cu proiecții la Suceava în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, este următorul:

Miercuri, 30 septembrie, ora 19:00 – ”Tu merites un amour”, Hafsia Herzi (1h35)

Joi, 1 octombrie, ora 19:00 – ”Tout ce quil me reste de la revolution”, Judith Davis (1h28) + scurtmetraje de Alice Guy

Vineri, 2 octombrie, ora 19:00 – ”L'adieu a la nuit”, André Téchiné (1h28)

Sâmbătă, 3 octombrie, ora 20:00 – ”Rebelles”, Allan Maudauit (1h28)

Duminică, 4 octombrie, ora 20:00 – ”Un divan à tunis”, Manele Labidi (1h28).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creația feminină franceză, pusă în valoare în cadrul Festivalului Filmului Francez la Suceava.
 Vizualizări articol: 1101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creația feminină franceză, pusă în valoare în cadrul Festivalului Filmului Francez la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei