Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2020 - Anul XXV, nr. 219 (7524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Circ electoral

Clovnul care vrea să devină primar și-a făcut un obicei din a întrerupe conferințele altor candidați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ce faci când lumea nu te bagă în seamă și vrei neapărat să atragi atenția? Circ! Exact rețeta asta o aplică de câteva zile un personaj controversat din Suceava, Andrei Neşculescu, cunoscut mai mult drept Clovnul Bobo.

De la a-i face pe copii să râdă (sau să plângă, cum a fost cazul unora), la a fi primar, un reprezentant de seamă al comunității, la nivel național sau chiar internațional, este un pas uriaș, pe care Andrei Necșulescu  l-a făcut la alegerile locale din 2020, când s-a înscris în cursa electorală pentru Primăria Suceava, alături de alți 12 candidați.

Numai că de câteva zile, acesta aplică o tactică golănească de a atrage atenția asupra sa și a se face remarcat de electorat – le strică altora conferințele de presă.

A început de luni, cu conferința de presă a candidatului PSD, Dan Cușnir, care avea loc în Parcul Central, lângă Biserica Catolică, venind efectiv peste cei doi vorbitori – candidatul de primar și consilierul local Gabriel Buciac.

Intervenția sa inopinată și inadecvată a fost privită atunci cu îngăduință, stârnind chiar zâmbete, mai ales la ceilalți adversari electorali.

A doua zi, circul a continuat, cu amploare mai mare, tot la o conferință a PSD, de data aceasta în parcul de lângă sediul partidului.

Țipete, apeluri disperate, încercări de a stârni mila oamenilor, revoltă, lacrimi, căzut în genunchi, amestecate cu îndemnuri electorale (candidat independent, poziția 13, da?) și amenințări indirecte – un adevărat spectacol actoricesc, menit să demonstreze că este mai mult decât un clovn. Sau poate din contra?

Seria evenimentelor publice ruinate pentru adversarii săi politici a continuat miercuri, când a fost luat în vizor actualul primar, candidat pentru un nou mandat, Ion Lungu.

În mijlocul conferinței de presă organizate cu prilejul dării în folosință a primei porțiuni din ruta alternativă Suceava – Botoșani, pe Podul Unirii și-a făcut apariția nimeni altul decât ... Andrei Neșculescu, alias Clovnul Bobo.

Vorbind foarte tare și gesticulând febril, ineditul candidat de primar, aflat într-o transmisie live pe o rețea de socializare, s-a poziționat cât mai aproape de reprezentanții PNL, încercând să îi acopere ca volum și debit verbal și să-i descumpănească, ceea ce a și reușit, cu greu putându-se cineva concentra să mai rostească o idee până la capăt.

“Așa e în campania electorală, domnul a venit și la noi cu colinda...Toată lumea ne acuza că noi îl trimitem, îl manipulăm, doar că a greșit ceva – aici nu este o adunare electorală, ci o întâlnire administrativă. Dar îi dorim mult succes și sănătate!”, a spus Ion Lungu, încercând să salveze conferința întreruptă abrupt de intervenția fostului simpatizant liberal, actual contracandidat.

De altfel, aceasta cu greu a putut fi continuată, din cauza țipetelor candidatului guraliv, care acoperea vorbele celorlalți.

La final, Ion Lungu s-a îndreptat către contracandidatul său, pe care deputatul Ioan Balan și viceprimarul Lucian Harșovschi încercau să îl calmeze.

“Bobo, sunt aici!”, i-a spus Lungu, stârnind nemulțumirea acestuia, care a răspuns: “Sunt Andrei, nu Bobo, nu faceți paritatea între normalitate și un om normal, capabil și intelectual!”.

Când a văzut că vin toți cei prezenți spre el, Andrei Neșculescu  a început să dea din mâini, să-i țină la distanță, solicitând să fie lăsat să își ia și el mască, fiind singurul fără, de acolo.

Cum prima mască luată din mașină s-a rupt, s-a întors să ia alta, timp în care Ion Lungu a renunțat să mai discute cu el și s-a întors pe pod, să prezinte ruta pe care încep lucrările pentru a se putea circula și cu mașini de mare tonaj.

Când s-a întors, cu masca pe figură, era așteptat doar de deputatul Ioan Balan, care i-a spus pe un ton părintesc: “Hai să-ți faci numărul!”. Nemulțumit, acesta a răspuns că atunci nu mai are ce discuta cu dumnealui, că vrea să vorbească doar cu edilul municipiului, care se afla deja de cealaltă parte a podului, continuând conferința de presă.

Deși nu l-a mai urmărit și acolo, ci s-a mulțumit să facă live acolo unde s-a oprit cu mașina, candidatul independent nu a plecat de la pod până nu au plecat toți reprezentanții PNL și majoritatea celor din presă, fiind clar că ținta acestuia era să le “stânjenească” conferința.

O fi asta o strategie bună să atragă atenția? Cu siguranță da, nu se știe însă dacă va aduce și voturi sau dacă va continua și cu alți contracandidați.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clovnul care vrea să devină primar și-a făcut un obicei din a întrerupe conferințele altor candidați.
 Vizualizări articol: 3169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Clovnul care vrea să devină primar și-a făcut un obicei din a întrerupe conferințele altor candidați5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei