Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2020 - Anul XXV, nr. 206 (7511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări

Președintele CJ cere urgentarea finalizării noii unități de terapie intensivă de la secția de Boli infecțioase a Spitalului Județean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat urgentarea lucrărilor pentru punerea în funcțiune a noii unități de terapie intensivă de la secția de Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Suceava. Gheorghe Flutur a amintit că instituția pe care o conduce a alocat fondurile necesare pentru achiziționarea unei construcții modulare și a unei rampe metalice prin care se realizează racordarea la pavilionul secției de Boli infecțioase a unității mobile de terapie intensivă primită ca donație în urma campaniei umanitare demarate de Crucea Roșie și omul de afaceri Ștefan Mandachi. Flutur a precizat că echipamentele pentru care s-au alocat fonduri au fost achiziționate deja și s-au început lucrările de racordare a unității mobile. „Până în momentul de față unitatea mobilă a fost poziționată în locația stabilită și s-au făcut racordurile la rețelele de apă, canalizare și energie electrică. Am solicitat urgentarea lucrărilor, pentru ca săptămâna viitoare această secție de terapie intensivă de la secția de Boli infecțioase să devină funcțională. Și vreau să mulțumesc pe această cale organizației Crucea Roșie și lui Ștefan Mandachi pentru donația făcută în această unitate mobilă de terapie intensivă”, a spus șeful administrației județene. Gheorghe Flutur a subliniat faptul că darea în funcțiune a acestei unități de terapie intensivă, de la spitalul vechi, va reprezenta un pas important în revenirea la o activitate normală a spitalului nou, pentru ca în această locație să nu mai existe pacienți Covid. „Vrem ca spitalul vechi să preia tot ce înseamnă pacienți Covid, iar spitalul nou să funcționeze integral la capacitate maximă, așa cum era înainte de pandemia de coronavirus”, a declarat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a spus că în total, noua unitate de terapie intensivă ar urma să aibă în jur de 20 de paturi pentru tratarea bolnavilor de Covid. Flutur a precizat că unitatea mobilă de terapie intensivă are o capacitate de 12 paturi și este echipată cu 12 ventilatoare, 12 monitoare de funcții vitale și 72 de injectomate și dispune de un generator propriu, de rezervă de apă și de grupuri sanitare. El a adăugat că în noile spații create prin racordarea acestei unități mobile la clădirea secției de Boli infecțioase s-ar putea amenaja celelalte opt paturi pentru terapie intensivă.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a amintit că instituția pe care o conduce a depus documentația pentru construirea unui nou spital de boli infecțioase, o investiție de aproximativ 35 de milioane de euro. Flutur a precizat că noul spital ar urma să aibă 90 – 95 de paturi, din care 10 la secția de terapie intensivă, zece paturi pentru copii și diferența pentru adulți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele CJ cere urgentarea finalizării noii unități de terapie intensivă de la secția de Boli infecțioase a Spitalului Județean.
 Vizualizări articol: 855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Președintele CJ cere urgentarea finalizării noii unități de terapie intensivă de la secția de Boli infecțioase a Spitalului Județean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei