Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2020 - Anul XXV, nr. 206 (7511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lucrări avansate

Lungu: ”Modernizarea Pieței George Enescu, cu parcare subterană, va fi continuată de refacerea întregii zone”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai ample și interesante lucrări de investiții care se realizează în prezent în municipiul Suceava, cea de modernizare a Pieței George Enescu, cu tot cu cea de-a treia parcare subterană din oraș, va fi continuată cu refacerea întregii zone din jur, inclusiv Aleea Saturn și Aleea Venus.

Aflat într-o vizită de lucru pe șantier, primarul Sucevei, Ion Lungu, a remarcat că lucrările de modernizare a Pieței Agroalimentare din cartierul George Enescu (Piața Mică) se desfășoară conform graficului, iar parcarea subterană, ce va cuprinde un număr de 67 locuri de parcare, începe să prindă contur.

“Piața George Enescu este în curs de modernizare, iar prima etapă este cea de realizare a unei parcări subterane. Când am venit anul trecut cu această idee, mulți râdeau în colțul gurii, spunând că nu se poate pune în aplicare.

Iată că suntem în faza în care începe să prindă contur parcarea subterană, s-a turnat radierul, se toarnă stâlpii, în perioada următoare vom face structura de rezistență și parcarea propriu-zisă, urmând ca anul acesta să turnăm și plafonul. Este o lucrare destul de sensibilă, dar executată de o firmă cu experiență din Suceava, pe care sper să o finalizăm înainte de termen. Îmi doresc ca anul viitor să dăm în funcțiune această piață, încât cetățenii din cartierul George Enescu să aibă o piață modernă, civilizată, unde se practică comerț în condiții cât mai bune. Urmează ca apoi să ne ocupăm de modernizarea întregii zone, inclusiv acolo unde sunt cabinetele medicale”, a spus Ion Lungu.

Termenul de finalizare a investiției este 31 decembrie 2021, adică 24 de luni de la începerea lucrărilor.

Viceprimarul Lucian Harșovschi, aflat împreună cu edilul pe șantierul pe care l-a supravegheat de la începutul lucrărilor, a ținut să îi asigure pe locuitorii din zonă că vor beneficia de condiții mai bune și în privința calității străzilor, a asigurării locurilor de parcare și a accesului la blocuri:

“Modernizăm Piața George Enescu, dar foarte important pentru cei din zonă, vom moderniza Aleea Saturn și Aleea Venus. Încă puțină răbdare, îi rugăm să aștepte să finalizăm Piața și să avem acele locuri de parcare suplimentare, după vom putea să ne ocupăm de refacerea întregii zone și să continuăm astfel programul Modernizarea Sucevei de la Scara Blocului. Reabilităm parcări, le extindem acolo unde este posibil, refacem străzile, inclusiv accesele la scările de bloc”.

Lucrările de modernizare a Pieței George Enescu au început la finele anului trecut, după mutarea comercianților, cu tot cu chioșcuri și tarabe, pe un teren privat, alăturat.

Valoarea totală a proiectului, demarat de municipalitatea suceveană din fonduri proprii, inclusiv credite, este 10.248.463 de lei, iar lucrarea de execuție a fost atribuită prin licitație asocierii de firme SC SUCT SA – SC LOIAL IMPEX SRL - SC DON PROIECT SRL.

Accesul în parcare se va face pe un sens unic, de pe strada Aleea Saturn cum se vine dinspre Universitate, iar ieșirea va fi tot pe strada Aleea Saturn, dar spre Star Mod.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: ”Modernizarea Pieței George Enescu, cu parcare subterană, va fi continuată de refacerea întregii zone”.
 Vizualizări articol: 1196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu: ”Modernizarea Pieței George Enescu, cu parcare subterană, va fi continuată de refacerea întregii zone”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei