Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iul 2020 - Anul XXV, nr. 171 (7476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancțiuni

18 firme sucevene au fost amendate pentru că aveau angajați fără forme legale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de muncă suceveni au amendat 18 firme din județ la care au depistat angajați fără forme legale. Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, a declarat că luna trecută, inspectorii acestei instituții au efectuat 333 de controale, din care 234 în domeniul relațiilor de muncă și 99 în domeniul securității și sănătății în muncă, iar pentru deficiențele constatate au fost aplicate 199 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 625.500 de lei.

Romeo Butnariu a spus că numai în urma celor 234 de controale efectuate în domeniul relațiilor de muncă s-au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 572.500 de lei. El a precizat că în urma verificărilor au fost depistate 33 de persoane care desfășurau muncă nedeclarată, din care 20 nu aveau contracte individuale de muncă. Astfel, pentru muncă nedeclarată au fost sancționați 18 angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 440.000 de lei.

Șeful ITM Suceava a mai adăugat că printre deficiențe frecvent constatate în acest domeniu se numără nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară, a acordării concediilor de odihnă sau a repausului săptămânal pentru angajați. Romeo Butnariu a mai declarat că în domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 99 de controale, în urma cărora s-au aplicat 101 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 54.000 lei. Printre principalele deficiențe constatate se numără lipsa semnalizărilor de securitate și/sau de sănătate aferente locurilor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, neluarea măsurilor pentru ca lucrătorii să poarte echipamentul individual de protecție acordat sau nedistribuirea pe bază de semnătură către angajați a echipamentului individual de protecție, măști de protecție și mănuși, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. De asemenea, inspectorii de muncă au depistat la unele firme că nu aveau afișate regulile de conduită obligatorie pentru angajați și pentru toate persoanele care intră în unitate, cu privire la prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Pe de altă parte, Romeo Butnariu a precizat că la începutul lunii iulie 2020, în județul Suceava erau înregistrate 131.002 contracte individuale de muncă active, din care 121.809 pe durată nedeterminată și 9.193 pe durată determinată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 18 firme sucevene au fost amendate pentru că aveau angajați fără forme legale.
 Vizualizări articol: 1430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
18 firme sucevene au fost amendate pentru că aveau angajați fără forme legale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei