Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iul 2020 - Anul XXV, nr. 171 (7476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mulți ani după gratii

Violatorul care ataca femei pe stradă, în Suceava, condamnat la 16 ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un violator recidivist din Dumbrăveni, care a atacat mai multe femei pe străzile din municipiul Suceava, reușind ulterior și să violeze o tânără, a fost condamnat la 16 ani și 6 luni de închisoare. Pedeapsa a fost stabilită de Judecătoria Suceava, care l-a condamnat la 9 ani de închisoare pentru viol, pedeapsă care se adaugă la sentința de acum câteva luni, 10 ani și 6 luni de închisoare pentru agresiune sexuală.

În urma cumulării pedepselor a rezultat sentința finală de 16 ani și jumătate de închisoare, emisă de Judecătoria Suceava în ședința de miercuri, 22 iulie.

Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, însă Novac va fi menținut după gratii până la condamnarea finală. 

 

Atacurile lui Novac

În urma anchetei polițiștilor de la Biroul de Investigații Criminale Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Mihăiță Novac a fost trimis în judecată pentru cinci agresiuni sexuale, comise în intervalul 2 octombrie – 1 decembrie 2018. Ca mod de operare, individul a atacat femeile și a încercat să le atingă în zona organelor genitale. Pe unele a reușit să le agreseze sexual în acest mod, din dorința de a obține satisfacție sexuală, a mai rezultat din cercetări.

Una dintre victimele individului, cu care reporterii Monitorului de Suceava au stat de vorbă, a relatat clipele de coșmar. 

Pe 1 decembrie 2018, în jurul orei 18.45, victima a plecat singură, de pe strada Oituz, spre patinoar.

„Mă îndreptam spre patinoarul din Areni pe strada paralelă cu Liceul Economic şi am fost atacată din spate de un bărbat îmbrăcat într-o geacă neagră, cu glugă în cap. Individul m-a strâns de gât de la spate, m-a sufocat cu mâna stângă, timp în care îmi spunea <ţipă dacă poţi, fă ceva dacă poţi>... mi-a dat drumul după un minut, un minut şi ceva, m-a izbit într-o parte şi a fugit spre scara unui bloc”.

Femeia a crezut iniţial că are de a face cu un tâlhar, însă acesta nu a avut intenţia de a-i lua vreun bun. Norocul victimei a fost că pe stradă s-au apropiat câţiva tineri, iar atacatorul s-a speriat şi a fugit.

 

De la pipăit femei pe stradă, la viol

Faptul că Novac voia și putea mai mult decât să pipăie femei s-a confirmat ulterior, din păcate înainte ca polițiștii să îl prindă.  

La începutul lunii februarie 2019, Mihăiță Novac, încă liber atunci, deși atacase pe stradă cel puțin cinci femei, a abordat o tânără care se afla la un cabinet de psihiatrie. Pe scurt, individul i-ar fi spus că este medic şi o poate duce la consultaţie la cabinetul său. Victima, cu probleme psihice, a acceptat să meargă cu el, astfel că cei doi s-au deplasat pe strada Mărăşeşti. Individul a dus-o într-o clădire dezafectată, unde a violat-o.

 

Recidivist în violuri

În anul 2004, Mihăiţă Novac, pe atunci în vârstă de 30 de ani, a fost trimis în judecată pentru comiterea a trei infracţiuni de viol, o tentativă de viol, o infracţiune de perversiuni sexuale şi o tâlhărie. Individul era recidivist și la acea vreme.

Mihăiţă Novac este un individ cu un cazier greu de egalat în materie de agresiuni sexuale, astfel explicându-se și pedeapsa severă primită.

Procurorii au reținut în rechizitoriul de trimitere în judecată recidiva și concursul real de infracțiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Violatorul care ataca femei pe stradă, în Suceava, condamnat la 16 ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 1663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Violatorul care ataca femei pe stradă, în Suceava, condamnat la 16 ani de închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei