34 din cei 37 de beneficiari ai proiectului „Start la antreprenoriat, creștem ocuparea în zona urbană. ANTUR”, firme nou înființate care au beneficiat de un ajutor de minimis în cadrul acestui proiect, au primit în conturi până la data de 30 iunie 2020, din partea Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, tranșa finală de plată.
Suma reprezintă diferența până la valoarea totală a ajutorului de minimis, de aproximativ 164.000 lei, către acei antreprenori care au făcut dovada realizării veniturilor din activitatea curentă, prevăzute în ghidul solicitantului și reprezentând minimum 30% din valoarea tranșei inițiale, și a angajării a minim două persoane.
Obiectivul general al acestui proiect constă în sprijinirea antreprenoriatului și îmbunătățirea competențelor antreprenoriale la nivel regional, pentru a încuraja dezvoltarea de noi afaceri și creșterea ocupării în Regiunea de Nord-Est a României. Proiectul și-a propus să aibă un impact pozitiv atât asupra mediului de afaceri din această regiune, cât și asupra balanței forței de muncă, creșterea gradului de ocupare determinată de derularea proiectului fiind cu cel puțin 74 de persoane, minim două în fiecare afacere.
Administratorul acestei scheme de antreprenoriat este Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, prin managerul de proiect prof. Gabriela Prelipcean, care împreună cu partenerul Addvances Strategic Solutions SRL desfășoară acțiuni care au drept scop final monitorizarea activității întreprinderilor înființate, inclusiv exploatarea și sustenabilitatea ideii de afacere, asumată în sensul dezvoltării nu doar a supraviețuirii în piață, precum și atingerea tuturor rezultatelor asumate prin proiect, cu acordarea unei atenții deosebite menținerii locurilor de muncă, precum și funcționalității întreprinderilor create.
Rezultatele obținute în cadrul acestui proiect sunt cu atât mai importante, cu cât au apărut și s-au dezvoltat într-un nou context economic influențat de criza sanitară, într-un mediu de afaceri neprielnic în care antreprenorii au reușit de cele mai multe ori, cu sprijinul și îndrumarea atentă a experților de monitorizare, să depășească barierele impuse de starea de urgență sau de alertă.