Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2020 - Anul XXV, nr. 166 (7471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În număr mare

Peste 300 de suceveni au murit după ce s-au infectat cu COVID-19

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la începutul pandemiei de coronavirus un număr mare de oameni și-au găsit sfârșitul după ce au contractat boala. Cifrele la nivelul județului Suceava sunt destul de îngrijorătoare comparativ cu ceea ce s-a întâmplat la nivel național. Până ieri, și-au pierdut viața 303 suceveni, ceea ce înseamnă aproximativ 15% din totalul deceselor din România, unde se înregistrau tot ieri 1.971 de cazuri. Procentul este însă mult mai mic, de 7,1, când vine vorba de numărul de decese raportate la numărul persoanelor care s-au infectat în județul Suceava. Mai exact, conform datelor oficiale, până ieri s-au infectat cu COVID-19 4.218 suceveni.

Doctorul Dinu Sădean, șeful Direcției de Sănătate Publică Suceava, consideră că numărul persoanelor care au murit după ce s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus este destul de mare.

”Este drept, cele mai multe decese s-au înregistrat la persoane peste 65 de ani care aveau și multiple alte afecțiuni. Nu se poate spune că cele câteva sute de persoane au murit de COVID-19, dar virusul a avut partea sa de contribuție, una deloc de neglijat. Cert este că ne aflăm în fața unui virus extrem de agresiv, care poate evolua rapid și imprevizibil”, a menționat doctorul Dinu Sădean.

În schimb, medicul primar la Anestezie Terapie Intensivă Dorin Stănescu crede că dacă numeric avem multe cazuri, procentual nu suntem la mare distanță de media națională.

”La Suceava am fost loviți în primul val și probabil din acest motiv impactul a fost altul. Între timp, virusul a suferit mutații, dar a salva un pacient depinde de mai mulți factori, respectiv perioada când se prezintă la medic după ce a prezentat simptome ale bolii, în ce stare și ce alte afecțiuni mai are. Toate aceste elemente pot fi decisive pentru salvarea unei vieți”, a precizat medicul primar Dorin Stănescu.

Datele din ultimele zile arată o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri la nivel național, inclusiv al persoanelor care ajung la secțiile de Terapie Intensivă. Numai ieri au fost raportate la nivel național 777 de noi cazuri în decurs de 24 de ore. Suceava pare, momentan, stabilizată, numărul de cazuri raportate ieri fiind de 18, adică ceva mai mult de 2%.

Și ca număr total de cazuri suntem pe primul loc la nivel național, cu 4.218 de îmbolnăviri, dar Bucureștiul este pe punctul de a ne depăși după ce ieri a ajuns la aproape 4.100 de cazuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de suceveni au murit după ce s-au infectat cu COVID-19.
 Vizualizări articol: 1599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Peste 300 de suceveni au murit după ce s-au infectat cu COVID-193.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei