Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iul 2020 - Anul XXV, nr. 165 (7470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probe neconcludente

Administrator acuzat că a prejudiciat AFIR cu peste trei milioane de lei, achitat de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administratorul unei firme care a fost trimis în judecată pentru un prejudiciu de peste 3 milioane de lei adus Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a fost achitat miercuri de magistrații de la Tribunalul Suceava. Aceștia au considerat că Vasile - Dan Spătaru nu se face vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. Soluția nu este definitivă și poate fi atacată de procurorii DNA la Curtea de Apel Suceava.

Vasile - Dan Spătaru a fost trimis în judecată în cursul anului 2018 pentru comiterea infracțiunii de participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit anchetatorilor, ”în perioada august 2009 – noiembrie 2011, în contextul executării unor lucrări în cadrul obiectivului <Înființare fabrică de procesare primară a lemnului, (…) prin schema de ajutor de stat XS28/123F/2008>, inculpatul Spătaru Vasile – Dan, în calitatea sa de administrator al unei societăți comerciale, cu intenție, a pus la dispoziția beneficiarului proiectului mai multe înscrisuri false (declarații de conformitate, de performanță, rapoarte de încercare etc.) prin care a atestat în mod nereal proveniența și calitatea materialelor, materiilor prime și a altor produse folosite în cadrul lucrărilor respective.

Ulterior, fără a ști că sunt false, beneficiarul proiectului a depus documentele respective la Agenţia pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Acest demers infracțional a avut ca rezultat obținerea de către beneficiar a sumei de 1.676.036,76 lei, reprezentând finanțarea nerambursabilă în cadrul proiectului respectiv, aferentă lucrărilor facturate de societatea administrată de inculpatul Vasile – Dan Spătaru”.

În acest dosar, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în prezenta cauză cu suma de 3.193.025,26 lei.

Două terenuri ce aparțin lui Vasile - Dan Spătaru sunt puse sub sechestru de procurorii DNA pentru a putea fi recuperat măcar o parte din prejudiciu dacă judecătorii de la Curtea de Apel Suceava vor lua o altă decizie față de cea luată de colegii de la Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administrator acuzat că a prejudiciat AFIR cu peste trei milioane de lei, achitat de judecători.
 Vizualizări articol: 1207 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Administrator acuzat că a prejudiciat AFIR cu peste trei milioane de lei, achitat de judecători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei