Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iul 2020 - Anul XXV, nr. 165 (7470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tomuța, trimis din nou la pușcărie. Are de executat aproape 7 ani

Joi, 16 Iulie 2020 (15:06:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vasile Coroamă, zis ”Tomuța”, de 51 de ani, din Vicovu de Jos, a fost săltat miercuri de la domiciliul său și dus la Penitenciarul Botoșani. El are de executat o pedeapsă rezultantă de 6 ani, 11 luni şi 10 zile de închisoare, din care însă o parte importantă este deja executată. Decizia a fost luată inițial de Judecătoria Rădăuți și ulterior menținută de Curtea de Apel Suceava. „Tomuţa” a mai fost condamnat anterior pentru mutilarea unui rival căruia i-a tăiat un deget, pentru o datorie.

Inculpatul are de acoperit un prejudiciu de peste 60.000 de lei, calculat din activitatea de contrabandă, din care a achitat 20.000 de lei. Acesta are impus sechestru pe casă, până la recuperarea întregii sume.

 

A acuzat poliţişti de contrabandă, într-un dosar fiasco al procurorilor DNA Suceava

 

Noua condamnare a lui „Tomuţa” este legată de un dosar vechi şi complex din decembrie 2014. Dosarul i-a privit iniţial pe comisarul-şef Cristian Macsim, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Suceava, dar şi pe poliţiştii Marius Ciotău, Ilie Pîrghie şi Constantin Chichiriţă, toţi de la Secţia 4 Poliţie Rurală Gălăneşti.

Pe 22 decembrie 2014, mai multe echipe coordonate de un procuror DNA Suceava au descins la mai multe locuinţe. Dacă în cazul lui Cristian Macsim şi al celor trei poliţişti s-a început urmărirea penală, o parte dintre ei fiind şi reţinuţi, nu la fel s-a întâmplat şi cu Vasile Coroamă.

După ce a aflat de soluția instanțelor de judecată, comisarul-șef Marius Ciotău a precizat că în final s-a făcut dreptate.

”S-a demonstrat după atâția ani că nici eu și nici colegii mei nu am avut nimic de a face cu persoanele care se ocupau cu contrabanda de țigări, iar procurorii DNA Suceava au fost în eroare. Practic, niște infractori au dus de nas niște procurori DNA”, a spus comisarul-șef Marius Ciotău.

 

O anchetă care a stat ani de zile pe loc deşi a fost găsit cu ţigări de contrabandă acasă

 

La locuinţa lui Coroamă, la percheziţia efectuată în aceeaşi zi de 22 decembrie 2014, s-au găsit peste 5.000 de pachete de ţigări de contrabandă, cele mai multe marca Viceroy, care au fost ridicate şi indisponibilizate. Deşi era evident că bunurile nu puteau fi aduse legal şi erau din contrabandă, împotriva lui „Tomuţa” nu s-a luat nici o măsură, başca nu s-a început nici măcar urmărirea penală. Acelaşi „Tomuţa”, la locuinţa căruia s-au descoperit cele peste 5.000 de pachete de ţigări de contrabandă, a fost martor pentru DNA Suceava împotriva celor trei poliţişti de la Gălăneşti. În declaraţia dată pe 22 decembrie 2014, Vasile Coroamă a oferit „detalii picante” despre aşa-zisa activitate de contrabandă în care erau implicaţi mai mulţi poliţişti, cu precădere Marius Ciotău, Ilie Pîrghie şi Constantin Chichiriţă. Toţi poliţiştii au fost declaraţi apoi nevinovaţi, chiar de procurori, într-un dosar al DNA Suceava care a fost un mare fiasco. Practic, poliţiştii au fost târâţi într-o anchetă în baza declaraţiilor unor indivizi certaţi cu legea, care s-au dovedit nefondate.

Cu privire la infracţiunile de contrabandă ale lui „Tomuţa”, dosarul acestuia a stat pe masa procurorilor DNA timp de aproximativ trei ani. Dosarul a ajuns în instanţă abia în 2019, inculpatul fiind trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tomuța, trimis din nou la pușcărie. Are de executat aproape 7 ani.
 Vizualizări articol: 3259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tomuța, trimis din nou la pușcărie. Are de executat aproape 7 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei