Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2020 - Anul XXV, nr. 160 (7465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lansare proiect: „Îmbunătăţirea diagnosticării - cheia serviciilor medicale de calitate în regiunea Cernăuţi şi Judeţul Suceava”

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Gura Humorului

Lansare proiect: „Îmbunătăţirea diagnosticării - cheia serviciilor medicale de calitate în regiunea Cernăuţi şi Judeţul Suceava”

Acest proiect este finanţat de Uniunea Europeană

Cod ENI-CBC 2SOFT/4.1/159

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în parteneriat cu:

  • SPITALUL DE URGENŢĂ CERNĂUŢI - ÎN CALITATE DE BENEFICIAR PRINCIPAL

  • SPITALUL ORĂŞENESC GURA HUMORULUI – ÎN CALITATE DE BENEFICIAR I

În data de 17.03.2020 a fost semnat un Contract de Grant pentru începerea proiectului cu data de începere 17.03.2020 şi având ca termen de finalizare data de 17.03.2021. Începerea proiectului 2SOFT/4.1/159 cu titlul „Îmbunătăţirea diagnosticării – cheia serviciilor medicale de calitate în regiunea Cernăuţi şi judeţul Suceava” derulat prin Programul Operaţional Comun România Ucraina 2014-2020, finanţat de ENI CBC-2SOFT/4.1/159. Obiectiv tematic 8 - Probleme comune în domeniul securităţii, Prioritatea programului de investiţii 4.4 - Asistenţă la dezvoltarea serviciilor de sănătate şi accesul la sănătate, Obiectiv specific 4.1.1 - Îmbunătăţirea condiţiei de sănătate. Referinţă: 2SOFT/4.1/159.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiții în dotări de echipamente medicale necesare, în acest caz achiziţia unui (echipament pentru videocolonoscopie cu accesorii), care contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce priveşte starea de sănătate publică şi îmbunătăţind accesul la serviciile medicale de calitate. Prin proiect se urmărește modernizarea şi tehnologizarea la nivel european a infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizează în continuare aparatura uzată fizic şi moral, prin achiziția de echipamente noi şi eficiente, ce aduc atât o creștere calitativă a serviciilor oferite, cât și o creștere cantitativă a numărului de persoane beneficiari de servicii medicale, îmbunătățind starea de sănătate publică la nivel național, regional şi local.

Rezultate așteptate: Prin implementarea proiectului activitatea medicală desfășurată în unități sanitare care beneficiază de dotări și/sau lucrări va fi eficientizată. Aceasta constă în creșterea capacității de tratarea a persoanelor oferind servicii medicale îmbunătățite și de o calitate superioară celei existente, prin înnoirea gamei de echipamente și dispozitive medicale deținute sau prin îmbunătățirea infrastructurii unității.

Valoarea totală a proiectului este de 346.813,13 EUR (1.678.575,55 lei), din care finanțare nerambursabilă din Fondul European Comun România-Ucraina 299.794,13 EUR (1.451.003,59 LEI).

Defalcarea pe parteneri a valorii totale a proiectului:

  • 262.951,82 EUR (1.272.686,81 lei) SPITALUL DE URGENŢĂ CERNĂUŢI - ÎN CALITATE DE BENEFICIAR PRINCIPAL

  • 83.861,31 EUR (405.888,74lei) pentru SPITALUL ORĂŞENESC GURA HUMORULUI - ÎN CALITATE DE BENEFICIAR 1.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, respectiv între data de 17.03.2020 și data de 17.03.2021.

Rezultatele proiectului: Ca urmare a implementării proiectului, Spitalul Orăşenesc Gura Humorului va beneficia de dotări cu echipamente şi dispozitive medicale (echipament pentru videocolonoscopie cu accesorii) care ar spori calitatea serviciilor medicale acordate în spital la nivel de secţii/compartimente de specialitate.

Creşterea calităţii actului medical va spori gradul de încredere şi satisfacţie a pacienţilor, astfel încât va creşte numărul de persoane beneficiari ai serviciilor medicale, îmbunătăţind starea de sănătate la nivel local şi regional.

Impactul proiectului îl constituie creşterea gradului de încredere şi adresabilitate la nivel local şi regional, eficientizarea activităţii de prevenire şi diagnosticare precoce a diferitelor afecţiuni.

Îmbunătăţirea asistenţei medicale în spitale şi ambulatorii contribuie la reducerea inechităţii în sistemul de sănătate şi la o distribuţie geografică echitabilă a serviciilor.

Dotarea cu echipamente pentru creşterea capacităţii de furnizare a serviciilor medicale face parte din Strategia Naţională în Sănătate 2014-2020.

 Pentru detalii cu privire la proiect puteţi contacta Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, bdul Bucovina nr. 17, prin coordonator local de proiect ec. Lazarec Ovidiu, tel. 0744/501716, e-mail: financiargh@gmail.com

Sfârşit


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansare proiect: „Îmbunătăţirea diagnosticării - cheia serviciilor medicale de calitate în regiunea Cernăuţi şi Judeţul Suceava”.
 Vizualizări articol: 980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansare proiect: „Îmbunătăţirea diagnosticării - cheia serviciilor medicale de calitate în regiunea Cernăuţi şi Judeţul Suceava”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei