Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2020 - Anul XXV, nr. 160 (7465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Descinderi

Grupări de contrabandişti destructurate după luni de cercetări și 34 de percheziții efectuate ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava - Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, sub coordonarea procurorilor DIICOT Suceava, au efectuat ieri 34 de percheziții domiciliare în județul Suceava, în cadrul unui dosar penal privind acuzații de constituire a unui grup infracţional organizat și contrabandă în formă agravantă.

Acțiunea de ieri dimineață a vizat 3 grupuri infracționale organizate, specializate în contrabanda cu țigări de proveniență ucraineană. Pe listele de suspecți sunt 22 de persoane organizate în funcție de activitățile infracționale depuse. O parte se ocupau cu introducerea țigărilor în țară, ceilalți preluând apoi distribuirea țigaretelor în zona județului Suceava.

În urma perchezițiilor au fost găsite importante cantități de țigări, bani falşi şi droguri.

 

Doi bărbați, de 42 și 24 de ani, principalii organizatori ai activităților de contrabandă

Cercetările și investigațiile în acest dosar au demarat în cursul lunii septembrie a anului trecut, când polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, precum și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor și procurorii DIICOT Suceava au luat în vizor activitatea infracțională a doi bărbați de 42 și 24 de ani. Cei doi, împreună cu alte persoane de cetățenie română și ucraineană, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat cu scopul de a colecta, deține, transporta, prelua, depozita, preda și vinde țigări de contrabandă. Țigările au intrat în România din Ucraina peste frontiera ”verde”, în zona localității Costileva din comuna Ulma și au fost comercializate către clienți din România.

Unul dintre cei doi bărbați este suspectat că a achiziționat țigările la perioade regulate de timp, în cantități de circa 30-40 de baxuri de țigarete la o singură transbordare, cel de-al doilea ocupându-se cu vânzarea către clienți din țară. În timpul monitorizării activității infracționale a grupurilor organizate polițiștii de frontieră au reușit identificarea și confiscarea a 40 de baxuri, conținând 40.000 de pachete de țigări de contrabandă.

 

Autoturisme, țigarete de contrabandă și importante sume de bani confiscate în timpul perchezițiilor

În urma perchezițiilor desfășurate ieri la cele 34 de locații au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 60 de baxuri cu ţigarete de diferite mărci, importante sume de bani în lei şi valută, precum şi mai multe autoturisme. 22 de persoane au fost aduse la audieri, principalele acuzații fiind de ”constituire a unui grup infracțional organizat” și ”contrabandă în formă agravantă”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupări de contrabandişti destructurate după luni de cercetări și 34 de percheziții efectuate ieri.
 Vizualizări articol: 1561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Grupări de contrabandişti destructurate după luni de cercetări și 34 de percheziții efectuate ieri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei