Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iun 2020 - Anul XXV, nr. 149 (7454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru luna iulie

Un nou spectacol, în triplă premieră, pregătit de Teatrul „Matei Vișniec” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava anunță intrarea în producție a unui nou spectacol care va avea premiera în data de 18 iulie 2020 – „Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei”, de Federico García Lorca.

TMMVS anunță astfel o triplă premieră:

  • Premieră la nivel național în ceea ce privește montarea piesei „Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei”, de Federico García Lorca;
  • Prima traducere în limba română a acestui text sub semnătura Laviniei Seiciuc, lector universitar la Catedra de Spaniolă din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava;
  • Prima producție a teatrului sucevean în aer liberîn contextul noilor condiţii impuse de pandemie.

Spectacolul „Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei” este realizat de regizorul Zalán Zakariás, care a ales să lucreze pentru acest proiect cu artiștii Corina Grămoșteanu - scenograf și Csiki Csaba – compozitor.

Zalán Zakariás este un regizor cu experiență, apreciat de lumea teatrală din România. Absolvent al studiilor de regie din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, a debutat cu spectacolul de absolvire „Copiii soarelui”, de Maxim Gorki.

Zalán Zakariás a colaborat cu teatrul sucevean și în cadrul proiectului „Procesul comunismului prin teatru” - spectacol lectură, desfășurat anul trecut, în luna decembrie, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea comunismului.

Zalán Zakariás vorbește cu entuziasm despre acest spectacol: „<Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei> este o poveste surreală, unde dragostea și lupta pentru voința liberă sunt două elemente foarte importante care înving toate obstacolele ce intervin pe parcurs în viața personajelor. De o adevărată candoare lirică, textul lui Federico García Lorca se bazează pe simplitate, fiind savurat în egală măsură de copii și de adulți.”

Mesajul ascuns în fabuloasa poveste se adresează unui public “între 5 și 105 ani”, după cum spune chiar regizorul, deoarece spectacolul are nenumărate accente de comedie.

„Când problemele financiare apar în familie, tatăl Rositei ia o decizie: căsătoria este soluția! Rosita se căsătorește cu Don Cristóbal, mafiotul dintre noi, pentru a salva onoarea familiei. Însă lupta împotriva opresiei aduce diferite complicații în poveste. L-am putea numi, de asemenea, un joc distorsionat dintre Romeo și Julieta, în care complotul animalic din poveștile pentru copii dobândește caracteristici umane”, a adăugat regizorul Zalán Zakariás.

Regia artistică: Zalán Zakariás

Autor: Federico García Lorca

Traducere: Lavinia Seiciuc

Scenografie: Corina Grămoșteanu

Compozitor: Csiki Csaba

Distribuție: Bogdan Amurăriței, Răzvan Bănuț, Horia Butnaru, Cristina Florea, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Alexandru Marin, Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc.

Sucevenii sunt așteptați cu drag la teatru, la prima producție în aer liber a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava,realizată cu respectarea măsurilor impuse de pandemie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou spectacol, în triplă premieră, pregătit de Teatrul „Matei Vișniec” Suceava.
 Vizualizări articol: 1050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un nou spectacol, în triplă premieră, pregătit de Teatrul „Matei Vișniec” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei