Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iun 2020 - Anul XXV, nr. 149 (7454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Valabilitatea cardurilor de sănătate, prelungită cu 7 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Termenul de valabilitate al cardurilor de sănătate emise până la data de 31 decembrie 2014 se prelungește cu 7 ani, a informat Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede că, începând cu luna iulie 2020, se generează și se rescriu noi certificate digitale pentru aceste carduri.

Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, Cristi Bleorțu, a declarat, vineri, că în județul Suceava marea majoritate a cardurilor de sănătate ar fi expirat anul viitor. Este vorba despre 387.236 de carduri de sănătate, din totalul de 479.000 de carduri, câte sunt în județul Suceava. „Pentru cele care expiră anul viitor se prelungește automat valabilitatea încă 7 ani”, a precizat directorul CAS Suceava, Cristi Bleorțu.

Reglementarea vine în contextul în care valabilitatea certificatelor inscripționate pe cardurile naționale de asigurări de sănătate ar fi expirat în anul 2020 pentru aproximativ 4,2 milioane de carduri, la nivel național, urmând ca în anul 2021 să expire alte 10 milioane de carduri.

Prin prelungirea certificatelor inscripționate pe cardurile naționale se face o economie de peste 30 de milioane de euro în sistemul de sănătate.

Costurile acestei soluții sunt în valoare de aproximativ 550.000 lei, față de 165,4 milioane lei, cât ar fi costat retipărirea a 14,2 milioane de carduri de sănătate, se arată în comunicatul CNAS. Scrierea noului certificat pe CIP-ul cardului se va face în mod automat. La nivelul aplicației furnizorului de servicii medicale, în momentul introducerii cardului în cititor, sistemul va detecta certificatul expirat și îl va înlocui fără nici o intervenție a furnizorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valabilitatea cardurilor de sănătate, prelungită cu 7 ani.
 Vizualizări articol: 1268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valabilitatea cardurilor de sănătate, prelungită cu 7 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei