Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2020 - Anul XXV, nr. 138 (7443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

A fost stabilită lista cu primele 17 țări din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit lista cu primele 17 țări din care cetățenii care sosesc în România nu vor mai fi obligați să intre în autoizolare la domiciliu. Prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a aprobat ca începând cu data de 15 iunie 2020, de la ora 00:00, să fie eliminate măsurilor de carantină sau izolare la locuință sau locația declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia sau aparținătorii, după caz, pentru persoanele asimptomatice care vin în România din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. În aceeași hotărâre se precizează că tot de pe 15 iunie se reiau și zborurile către și dinspre cele 17 țări.

Pe de altă parte, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a transmis că lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină sau izolare va fi actualizată săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni, până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi state. Lista actualizată a țărilor va intra în vigoare la 24 ore de la momentul aprobării acesteia de către CNSU. În hotărâre se mai arată că situația epidemiologică din țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină sau izolare la revenirea în România se monitorizează de către Institutul Național de Sănătate Publică, care, în cazul unei evoluții nefavorabile susținute pe o perioada de 14 zile, va propune CNSU eliminarea acestora din lista deja stabilită.

În cursul zilei de ieri, Prefectura Suceava a transmis că având în vedere că a fost aprobată lista statelor pentru care a fost introdusă excepția de la carantină și izolare pentru cetățenii care vin în România, trebuie făcută precizarea că persoanele care intră în România din statele care nu se regăsesc pe respectiva listă, dar care tranzitează țări care sunt exceptate, au în continuare obligația izolării la domiciliu sau a carantinării, la cerere.

Excepție fac cetățenii care vin din state ce nu se află pe lista aprobată și care petrec în țările incluse pe listă o perioadă de 14 zile sau mai mare, înainte de a intra în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost stabilită lista cu primele 17 țări din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare.
 Vizualizări articol: 2578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A fost stabilită lista cu primele 17 țări din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei