Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mai 2020 - Anul XXV, nr. 118 (7423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mesaj de condoleanțe

Președintele României: „ÎPS Pimen s-a dăruit cu generozitate Bisericii și semenilor, și-a consacrat eforturile misionare păstrării identității românești”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a trimis un mesaj de condoleanțe Patriarhului Daniel, înalților ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române și membrilor Sfântului Sinod, precum și credincioșilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, odată cu trecerea le cele veșnice a Înaltpreasfințitului părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. 

„Personalitate longevivă și păstor cu har, Înaltpreasfințitul Pimen s-a dăruit cu generozitate Bisericii și semenilor, și-a consacrat eforturile misionare păstrării identității românești, punând în valoare, în țară și peste hotare, bogăția spiritualității ortodoxe și patrimoniul valoros al bisericilor și mănăstirilor din Moldova”, a spus președintele României, Klaus Iohannis, care a apreciat că „este un moment de tristețe pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română și pentru toți credincioșii care s-au aflat sub înalta arhipăstorire a Înaltpreasfințitului Pimen”.

Evocând personalitatea celui care a fost aproape 30 de ani Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, președintele României a adăugat: „doresc să remarc și faptul că, prin rugă și sprijin pentru cei aflați în dificultate, prin ajutor pentru cei din prima linie, Biserica Ortodoxă Română a participat consistent la efortul național de combatere a pandemiei. Sunt încredințat că în perioada care urmează, sub înțeleapta arhipăstorire a Preafericirii Voastre, Biserica Ortodoxă Română va fi sprijin pentru societatea noastră, îmbinând misiunea sa pastorală cu preocuparea pentru protejarea credincioșilor și ierarhilor săi, pentru o cât mai grabnică revenire la normalitate a României. Sincere condoleanțe, Dumnezeu să-l odihnească!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele României: „ÎPS Pimen s-a dăruit cu generozitate Bisericii și semenilor, și-a consacrat eforturile misionare păstrării identității românești”.
 Vizualizări articol: 1063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Președintele României: „ÎPS Pimen s-a dăruit cu generozitate Bisericii și semenilor, și-a consacrat eforturile misionare păstrării identității românești”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei