Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mai 2020 - Anul XXV, nr. 118 (7423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Acord pentru susținerea elevilor etnici români din Regiunea Cernăuți, pentru păstrarea și promovarea culturii românești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a informat, joi, printr-un comunicat de presă, că în ședința din 27 mai a deliberativului județean va fi supus dezbaterii și aprobării un proiect de hotărâre pentru un acord de colaborare între județul Suceava, prin CJ, și Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din Cernăuți. Acordul este necesar pentru promovarea la finanțare, de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României, a proiectului ,,Sprijin acordat elevilor de etnie română din Regiunea Cernăuți pentru păstrarea și promovarea culturii românești". Flutur a arătat că Guvernul României acordă finanțări nerambursabile prin intermediul mai multor programe care sprijină activități destinate românilor de peste hotare.

„Implementarea acestui proiect cultural vizează facilitarea accesului elevilor de etnie română din Regiunea Cernăuți la cadrul socio-cultural din România”, a subliniat Gheorghe Flutur.

Proiectul cuprinde susținerea a două spectacole, în format online, cu ocazia Zilei Bucovinei, pe 28 Noiembrie, și a Zilei Naționale a României, pe 1 Decembrie 2020, de către elevii Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din Cernăuți, care vor fi promovate prin intermediul instrumentelor de comunicare online ale Consiliului Judeţean Suceava. De asemenea, vor fi achiziționate 24 de costume populare bucovinene (12 pentru băieți și 12 pentru fete) pentru Ansamblul "Dor bucovinean" din Cernăuți. Tot în cadrul acestui proiect ar urma să fie achiziționată lucrarea "Dicționar Explicativ al Limbii Române", în 90 de exemplare, precum și a 90 de seturi de carte - colecția Mihail Sadoveanu, care vor fi transmise școlilor cu predare în limba română, precum și unităților de învățământ mixte din Regiunea Cernăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acord pentru susținerea elevilor etnici români din Regiunea Cernăuți, pentru păstrarea și promovarea culturii românești.
 Vizualizări articol: 1158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Acord pentru susținerea elevilor etnici români din Regiunea Cernăuți, pentru păstrarea și promovarea culturii românești1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei