Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mai 2020 - Anul XXV, nr. 109 (7414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

„Ajută un copil să învețe online”

36 de elevi nevoiași din zona Panaci au primit tablete din partea preotului Petru Balabasciuc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preotul Petru Balabasciuc, paroh la biserica din Păltiniș, comuna Panaci, a adus multă bucurie pe chipurile mai multor copii nevoiași din zona de munte. Mai mult decât atât, le-a dat o șansă la educație, la educația online. Preotul a lansat o campanie pe Facebook intitulată „Ajută un copil să învețe online”, cu următorul mesaj: „20 de copii din Parohia Păltiniș au o situație financiară precară și au nevoie de ajutor pentru a învăța online. Acești copii pot fi medicii, profesorii sau preoții de mâine! Contribuie și tu! Donează o tabletă!”.

Părintele Petru Balabasciuc a fost primul care a cumpărat câteva tablete, după care i s-au alăturat și alți prieteni, oameni cu inimă mare, și, împreună, au reușit să doneze deja 36 de tablete noi unor elevi necăjiți. „Săptămâna aceasta mai primesc 8 tablete, care vor fi împărțite copiilor și cu un mic ajutor, 5 abonamente de internet, care le vor fi oferite copiilor gratis, timp de 2 ani. Acest ajutor l-am primit de la o firma din București. Deci, 44 de copilași au o șansă la educație, mai ales că aici, la noi, este greu din toate punctele de vedere”, ne-a spus părintele Petru Balabasciuc.

 

Campania „Ajută un copil să învețe online” continuă

Copiii care se bucură de aceste daruri atât de necesare educației provin din satele Dârmoxa, Glodu, Dragoiasa, Păltiniș etc. Părintele Balabasciuc nu se oprește aici. El va continua să îi ajute pe copiii necăjiți din satele de munte, știindu-le cel mai bine lipsurile. Cu modestie, preotul spune că face aceste lucruri pentru că asta îi este menirea, să ajute, să fie lângă cei aflați în dificultate, sufletește, dar și material.

„Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, parohiile, preoții suceveni, cu toții s-au implicat mult în această perioadă de pandemie și mă doare mult când se aruncă cu vorbe grele în Biserică. Noi nu ne oprim. Continuăm să ajutăm, atât cât putem, pentru că oamenii au nevoie de noi, copiii au nevoie de noi”, a mai completat inițiatorul campaniei.

Cei care doresc să se implice în campania „Ajută un copil să învețe online” pot să intre pe pagina de Facebook a preotului Petru Balabasciuc, de unde vor obține mai multe informații.


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 36 de elevi nevoiași din zona Panaci au primit tablete din partea preotului Petru Balabasciuc.
 Vizualizări articol: 1176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
36 de elevi nevoiași din zona Panaci au primit tablete din partea preotului Petru Balabasciuc5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei