Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mai 2020 - Anul XXV, nr. 109 (7414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Afacere de mari dimensiuni

Transportatorul unei cantități enorme de țigări, prins după o urmărire ca-n filme, trimis în judecată pentru trei infracțiuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Vicovu de Sus, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru comiterea a trei infracțiuni, după cea mai importantă captură de țigări a polițiștilor Inspectoratului Județean din ultima perioadă de timp. Este vorba despre un microbuz care transporta peste 100.000 de pachete de țigări, preluate de la un depozit clandestin din Moara. Transportul a fost interceptat de polițiști la Capu Codrului – Păltinoasa.

Oprirea respectivului microbuz, care se îndrepta spre Gura Humorului, s-a dovedit a fi o misiune foarte complicată. Bărbatul de la volan, disperat să scape, a rulat cu spatele în jur de un kilometru și jumătate, cu două mașini de poliție după el, și a pus în pericol traficul. Polițiștii au tras focuri de armă inclusiv în pneurile microbuzului, reușind în cele din urmă să-l oprească, fără a se înregistra victime. Autoutilitara a lovit în cele din urmă gardul unei locuinţei, aici polițiștii reușind să o blocheze. Parte din urmărire a fost filmată de polițiști și ulterior făcută publică.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a anunțat luni, 11 mai, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a celui care s-a aflat la volan, pentru comiterea infracțiunilor de contrabandă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Inculpatul, Aurel Mironescu, în vârstă de 26 de ani, a preluat, în data de 24 februarie, împreună cu o persoană neidentificată, dintr-o hală de la Moara, cantitatea de 104.626 de pachete de țigăride provenienţă extracomunitară, duty-free, cu care s-a deplasat spre Gura Humorului, prin Berchișești.

Autoutilitara nu era înmatriculată în România, fiind radiată de autorităţile olandeze, şi avea numere de înmatriculare false, tactică pe care o practică toți contrabandiștii pentru a fi greu de identificat.

Procurorii de la Gura Humorului au reușit să obțină de la instanțele de judecată mai multe prelungiri succesive ale arestului preventiv, astfel că vicoveanul a fost trimis acum în judecată în stare de arest preventiv.

Prejudiciul adus bugetului de stat prin transportul oprit de polițiști la Capu Codrului a fost calculat la 1.376.822 de lei.

Procesul în care va fi judecat tânărul a fost înregistrat deja pe rolul Judecătoriei Gura Humorului.

Ancheta din acest caz este încă departe de final. După captura din trafic, la sediul depozitului din comuna Moara de unde au fost încărcate țigările, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul Fraude Vamale, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au făcut o percheziție, ridicând alte peste 3.000.000 țigarete de contrabandă. Cu siguranță că în afacerea de contrabandă de mari dimensiuni sunt implicați mai mulți indivizi, ancheta fiind în plină desfășurare în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportatorul unei cantități enorme de țigări, prins după o urmărire ca-n filme, trimis în judecată pentru trei infracțiuni.
 Vizualizări articol: 1635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Transportatorul unei cantități enorme de țigări, prins după o urmărire ca-n filme, trimis în judecată pentru trei infracțiuni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei