Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mai 2020 - Anul XXV, nr. 109 (7414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Au început plățile pentru șomajul tehnic aferent lunii aprilie

Marţi, 12 Mai 2020 (10:22:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava a început plata șomajului tehnic aferent lunii aprilie. Până luni s-au făcut plăți de 14,5 milioane de lei, dar aceste sume privesc doar angajatorii care au depus cererile pe datele de 1-3 mai. Este vorba de 1.680 de angajatori, iar banii pentru acest tip de ajutor au ajuns către 8.362 de șomeri.

”Cererile pot fi depuse până la finalul lunii, așa încât este de așteptat să asistăm la o creștere destul de mare a numărului de persoane în șomaj tehnic. Totuși, față de estimările din urmă cu două săptămâni, când în Revisal apăreau aproape 24.000 de persoane cărora le-au fost suspendate contractele de muncă, se pare că avem o scădere, ultimele cifre indicând 20.300 de posibile cereri de șomaj tehnic. Este posibil însă ca unele dintre aceste persoane să fi fost trecute în șomaj clasic, ceea ce înseamnă că vor fi plătite tot de la bugetul de stat. Cert este că avem de-a face cu o fluctuație destul de mare a cifrelor care privesc persoanele angajate și cărora li se suspendă contractele de muncă”, a declarat Mirela Adomnicăi, directorul AJOFM Suceava.

Spre comparație, pentru luna martie s-au făcut plăți de circa 7,5 milioane de lei către persoanele care au intrat în șomaj tehnic, iar cifrele pentru aprilie demonstrează o creștere semnificativă a numărului celor cu probleme, atât ca angajatori, cât și ca angajați.

O parte din oamenii care au intrat în șomaj tehnic sau șomaj clasic au reclamat că nu le-au intrat banii în conturi nici pentru luna martie, deși cererile le-ar fi fost aprobate și acceptate la plată.

Mirela Adomnicăi a menționat că au fost destul de multe cazuri în care documentele au fost depuse greșit și s-au făcut reveniri pentru completarea actelor. Pe de altă parte, directorul AJOFM Suceava a precizat că dacă sunt și alte chestii punctuale, persoanele sau angajatorii care întâmpină probleme să revină cu o adresă pentru clarificarea lucrurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au început plățile pentru șomajul tehnic aferent lunii aprilie.
 Vizualizări articol: 4016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au început plățile pentru șomajul tehnic aferent lunii aprilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei