Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mai 2020 - Anul XXV, nr. 109 (7414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filantropic

Sprijin pentru căminul de bătrâni de la Mănăstirea Bogdănești din partea preoților din Protopopiatul Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În a opta săptămână de la declararea stării de urgență pe teritoriul României, preoții din Protopopiatul Fălticeni continuă să sprijine semenii aflați în dificultate sau nevoi din parohiile pe care le păstoresc prin diferite activități filantropice, dar îi ajută și pe cei din așezămintele de asistență socială, greu încercate în această perioadă.

Vineri, 8 mai, s-a desfășurat o nouă activitate social - filantropică la Căminul de bătrâni de la Mănăstirea Bogdănești.

“Atenția este mereu îndreptată către acest așezământ în care aproape 130 de vârstnici sunt îngrijiți cu multă dragoste de părintele Gheorghe Loghinoaia. Zilnic, părintele Loghinoaia caută resursele necesare pentru a oferi cele mai bune condiții acestor bătrâni, necesarul de medicamnete, dar și suportul moral – duhovnicesc oferit mai ales prin programul slujbelor specific mănăstirilor. În acest centru nevoia de alimente și produsele de igienă este foarte mare, mai ales că, așa cum este cunoscut, 70 de bătrâni împreună cu o parte din personal sunt infectați cu noul coronavirus. Cei infectați se află internați la Spitalul Județean Suceava, iar restul persoanelor sunt supravegheate zilnic de cadrele medicale de la Spitalul Municipal Fălticeni”, ne-a spus părintele protopop Adrian Dulgheriu.

Activitatea de vineri a preoților din Protopopiatul Fălticeni s-a desfășurat respectând cadrul legal și normele de igienă impuse în această perioadă la Bogdănești. Au fost donate produse alimentare ce au constat în: 300 kg pulpe pui, 200 kg făină grâu, 100 kg făină porumb, 190 kg de fructe și legume, articole de menaj și de igienă în valoare de 2.500 lei. Pe lângă toate acestea se adăugă și 300 de măști și 300 de mănuși pentru protecția personalului.

Situația delicată de la Căminul de bătrâni Bogdănești este atent monitorizată și de părintele protopop Adrian Dulgheriu, care a precizat: “avem o atenție mai sporită ca până acum față de acești oameni vârstnici și ne manifestăm disponibilitatea ca și în perioada următoare să continuăm proiectele noastre misionare și social filantropice pentru a depăși cu bine această perioadă de grea încercare pentru frații noștri cei întru Hristos”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sprijin pentru căminul de bătrâni de la Mănăstirea Bogdănești din partea preoților din Protopopiatul Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sprijin pentru căminul de bătrâni de la Mănăstirea Bogdănești din partea preoților din Protopopiatul Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei