Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 apr 2020 - Anul XXV, nr. 95 (7400)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

DGASPC Suceava

Personalul de la Centrul de Recuperare Sasca Mică care a primit rezultat negativ la prima testare a fost retestat vineri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Personalul de la Centrul de Recuperare Sasca Mică care a primit rezultat negativ la prima testare a fost retestat vineri, 24 aprilie. Astăzi, 25 aprilie, acești angajați se întorc în familie, unde vor sta în izolare încă 14 zile, după ce și-au încheiat perioada de izolare în Centrul de Recuperare. Aceste măsuri au fost luate conform Ordonanței Militare Nr. 8 cu privire la activitatea centrelor de tip rezidențial și având în vedere prevederile Art.10, conform cărora se instituie, pe perioada stării de urgenţă, măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor, pe o perioadă de 14 zile (...), urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezenţa personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi.

Conducerea DGASPC Suceava a informat că, pe 23 aprilie, au fost testate 258 de persoane de la Centrul de Recuperare Costâna (158 de beneficiari și 100 de angajați) și 31 de angajați de la Centrul de Abilitare și Reabilitare Todirești. De asemenea, pe 24 aprilie, DSP Suceava a testat angajații centrelor de la Pojorâta, Siret, Zvoriștea  și Centrul „Blijdorp – O nouă Viață” Suceava. În următoarea perioadă se așteaptă rezultatele testelor.  „Am primit sprijinul Spitalului Urgență <Sfântul Ioan cel Nou> Suceava, în ceea ce privește instruirea personalului de specialitate din cadrul CRRN Sasca Mică, cu privire la modul de folosire a echipamentului de protecție, intervenția, tratarea și monitorizarea evoluției beneficiarilor testați pozitiv COVID-19, dar și pentru prevenirea infectării angajaților testați negativ/netestați. În acest sens, personalul nu va putea intra în tură fără echipament de protecție. Acesta va cuprinde, în mod obligatoriu, două măști cu 3 pliuri puse una peste alta, vizieră, mănuși și combinezon de protecție. Aceștia vor fi instruiți cu privire la îmbrăcarea și purtarea acestora și vor semna cu privire la aceasta”, a declarat purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc.

 

Responsabili

Pe lângă  echipamentele de protecție aflate în stoc, s-au transferat de la Spitalul Județean Suceava 1.000 de combinezoane de protecție și se vor mai achiziționa, în perioada următoare, în funcție de necesități, alte materiale de protecție. „Medicul Centrului de la Sasca Mică și asistenții medicali vor fi responsabili de asigurarea traseelor epidemiologice și vor realiza triajul epidemiologic al beneficiarilor, precum și al personalului la interval de 12 ore. Asistenții medicali vor monitoriza și completa zilnic fișa de monitorizare epidemiologică pentru toți beneficiarii și salariații. Se vor întocmi jurnale epidemiologice atât pentru beneficiari, cât și pentru salariați”, a completat Nicoleta Daneliuc.

Conform indicațiilor primite de la Comitetul pentru Situații de Urgență Suceava, prin dispoziția directorului executiv al DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, a fost numit un coordonator pentru aplicarea planului de măsuri pe perioada stării de urgență, la nivelul centrelor în care sunt cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, în persoana directorului executiv adjunct, Margareta Isăilă.

 

Suport emoțional și consiliere psihologică personalului care lucrează în centre

Pentru a veni în sprijinul personalului aflat în izolare, care lucrează  în ture, din cadrul centrelor rezidențiale, la nivelul DGASPC Suceava va funcționa o rețea de susținere și consiliere online, în  care se vor înscrie, voluntar, psihologi din toate serviciile Direcției, dar și din comunitate, care vor oferi suport emoțional și consiliere psihologică personalului care lucrează direct cu beneficiarii din cadrul centrelor rezidențiale, adulți și copii. Un psiholog din cadrul Serviciului Asistență Maternală va coordona activitatea voluntarilor și funcționarea platformei. Consilierea beneficiarilor va fi asigurată de către psihologi din cadrul fiecărui centru.

Se va urmări îndeaproape meniul zilnic al beneficiarilor și angajaților, modul de asigurare și servire a mesei, urmărind ca hrana să fie adecvată unei diete sănătoase, cât mai variată și bogată în vitamine. De asemenea, mai precizează conducerea DGASPC Suceava, în curtea centrului de la Sasca Mică au fost montate, până în acest moment, șase containere de locuit, primite de la ISU Suceava, echipate corespunzător pentru asigurarea unor condiții propice de odihnă angajaților care sunt în izolare la centru și asigură schimbul de tură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Personalul de la Centrul de Recuperare Sasca Mică care a primit rezultat negativ la prima testare a fost retestat vineri.
 Vizualizări articol: 1663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Personalul de la Centrul de Recuperare Sasca Mică care a primit rezultat negativ la prima testare a fost retestat vineri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei