Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 apr 2020 - Anul XXV, nr. 95 (7400)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lorena Adriana Bîrleanu, medicul judecat în scandalul stupefiantelor eliberate ilegal, a murit la 46 de ani cu simptome de Covid-19

Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 (19:36:51)

Lorena Adriana Bîrleanu, în vârstă de 46 de ani, fosta şefă a Centrului Medical Judeţean Suceava din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care s-a aflat în mijlocul unui imens scandal legat de medicamente și stupefiante pe care le-ar fi eliberat ilegal, a murit sâmbătă dimineață, după ce câteva zile acuzase o stare de rău specifică coronavirusului. Din informațiile noastre, femeia, mamă a trei copii, se mutase de câteva zile de la domiciliul comun al familiei, pentru că tușea și avea simptome de răceală. Sâmbătă dimineață, aceasta a anunțat că se simte foarte rău, din apartamentul din George Enescu în care se afla. La fața locului a fost chemat o ambulanță. Femeia a intrat însă în stop cardio-respirator, fiind declarată ulterior decedată.   

La necropsie urmează a se stabili cauza morții și rămâne de văzut dacă și acest deces are legătură cu virusul ucigaș.   

Lorena Bîrleanu, mama a trei copii, era trimisă în judecată de procurorii DNA – Serviciul teritorial Suceava, pentru o mulțime de infracțiuni, de la luare de mită în formă continuată, fals intelectual, până la prescrierea drogurilor de mare risc, cu intenţie, de către medic fără ca aceasta să fie necesară din punct de vedere medical, în formă continuată, obţinerea de droguri de mare risc prin folosirea unei reţete medicale prescrise fără ca aceasta să fie necesară din punct de vedere medical și trafic de droguri de mare risc, în variantele procurare şi deţinere.

Succint, ea a fost acuzată că, perioada ianuarie-mai 2018, în calitate de medic-şef în cadrul Centrului Medical Judeţean (CMJ) Suceava (unitatea care se ocupă de problemele medicale ale polițiștilor, jandarmilor, pompierilor etc.), în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a primit de la mai mulţi pacienţi (cadre MAI sau persoane înscrise în evidenţele CMJ Suceava) sume de bani cuprinse între 50-100 lei, în general pentru concedii medicale.

Altă acuzație era legată de prescrierea a 244 reţete medicale cu regim special, privind medicamente cu conţinut stupefiant, pe numele a 12 pacienţi (dintre care 3 membri de familie) fără ca prescripţiile să fie necesare din punct de vedere medical.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lorena Adriana Bîrleanu, medicul judecat în scandalul stupefiantelor eliberate ilegal, a murit la 46 de ani cu simptome de Covid-19.
 Vizualizări articol: 20238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 10 voturi
Lorena Adriana Bîrleanu, medicul judecat în scandalul stupefiantelor eliberate ilegal, a murit la 46 de ani cu simptome de Covid-192.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei