Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mar 2020 - Anul XXV, nr. 74 (7379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Încercare

Spitalul Suceava face demersuri ca să rămână spital Non-COVID

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului de Urgență Suceava, dr. Florin Filip, a informat, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că au fost întreprinse demersuri la forurile superioare pentru păstrarea statutului de spital Non-COVID, „în scopul asigurării actului medical pentru totalitatea pacienților”. Argumentele conducerii spitalului pentru forurile superioare de la București sunt că Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”  este cea mai mare unitate spitalicească din județ, cu peste 60.000 internări / an; este singurul din județ care tratează infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral acut, având compartiment specializat de Terapie Intensivă. De asemenea, aici este singura maternitate de grad III care deservește județele Suceava și Botoșani, cu aproximativ 10 – 12 nașteri pe zi. Conducerea unității medicale precizează că Spitalul Județean este singurul care poate trata politrauma, aspect de care trebuie să se țină cont deoarece Suceava este județul cu cele mai multe accidente rutiere și cea mai lungă rețea rutieră din țară.

Dr. Filip și directorul medical, dr. Doina Ganea Motan, reamintesc faptul că spitalul din Suceava are cea mai modernă secție UPU din zonă și în primele trei din țară, încadrată ca nivel II A, la acreditarea/ reacreditarea spitalului ANMCS, cu peste 100.000 prezentări/ an.

Totodată, este singurul centru medical din județ cu echipament și personal specializat pentru radiologie intervențională și este Centru de excelență pentru ,,piciorul diabetic”.

Extrem de important este că Spitalul Suceava are unica secție de neurochirurgie din județ, este unicul spital din județ cu secții de Oncologie, Urologie, Gastroenterologie, Chirurgie pediatrică și Îngrijiri paleative și are cel mai mare ambulatoriu integrat din România.

„S-a asigurat continuitatea serviciilor medicale, prin cumul de atribuții, în condițiile lipsei de personal, s-au făcut demersuri pentru acoperirea postului de medic epidemiolog, strict necesar funcționării spitalului și se fac demersuri pentru repunerea în funcțiune a aparatelor de ventilație defecte”, se mai arată în comunicatul de presă de la spital.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava face demersuri ca să rămână spital Non-COVID.
 Vizualizări articol: 1397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Suceava face demersuri ca să rămână spital Non-COVID0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei