Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mar 2020 - Anul XXV, nr. 74 (7379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultimul drum

Cazimir Longher, vicepreședintele Uniunii Polonezilor din România, a decedat ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazimir Longher, vicepreședinte al Uniunii Polonezilor din România și fost angajat al Prefecturii Suceava, a decedat ieri dimineață. Pe 11 aprilie ar fi împlinit 67 de ani, dar nu a mai apucat această zi. El a decedat în locuința din Suceava, unde locuia împreună cu soția, care este medic la Spitalul Județean Suceava și este confirmat cu COVID-19. În aceste circumstanțe nu este exclus ca și Cazimir Longher să fi fost contaminat. Pentru că exista această suspiciune, a fost înmormântat tot în cursul zilei de ieri, în cimitirul din Solonețu Nou.

Uniunea Polonezilor din România a postat un mesaj de adio pentru cel ce a fost Cazimir Longher, text pe care îl reproducem mai jos:

”Unul dintre cei mai apreciați membri din sânul comunității polonezilor din Suceava a murit astăzi, 29 martie, la vârsta de 66 de ani. Cazimir Longher a făcut parte din grupul de inițiativă care, în 1990, a reactivat Asociația Polonezilor din Suceava.
Născut în Pârteștii de Sus, într-o familie de polonezi din Solonețu Nou, acesta a fost educat în spiritul polonez, lucru pe care de-a lungul vieții sale, prin activitatea sa, a încercat să îl transmită tinerelor generații.
De profesie inginer, a lucrat timp de mulți ani la Salina din Cacica.
A fost un membru activ al Uniunii Polonezilor din România. Din anul 1995 și până în anul 2017 a fost tehnoredactor al revistei Polonus. Pe 8 iunie 2002, la Congresul Uniunii Polonezilor din România, a fost ales vicepreședintele Uniunii, funcție pe care a îndeplinit-o cu onoare până la moartea sa.
În perioada 2006-2018 a îndeplinit funcția de expert pentru minorități în cadrul Instituției Prefectului al Județului Suceava.
A fost un mare iubitor al Bucovinei și s-a implicat activ în organizarea Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”. Avea mereu aparatul de fotografiat cu el și timp de mulți ani a surprins în imagini festivalul.
Încă de la început, din 1990, a fost un membru de bază al Asociației Polonezilor din Suceava. S-a implicat activ în viața comunității poloneze din localitate, printre altele, participând la Sfintele Liturghii în limba polonă, în calitate de corist.
Pentru întreaga sa activitate a fost decorat: în 2007 de președintele Poloniei de la acea vreme, Lech Kaczyński, cu Crucea de Aur pentru merit, în 2013 a fost distins cu medalia Pro Patria, a Biroului Polonez pentru Problemele Combatanților și Persoanelor Represionate și în 2018 a primit o plachetă din partea prefectului de la acea vreme, Mirela Elena Adomnicăi, în semn de prețuire pentru activitatea depusă în cadrul Prefecturii Suceava”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazimir Longher, vicepreședintele Uniunii Polonezilor din România, a decedat ieri.
 Vizualizări articol: 5499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Cazimir Longher, vicepreședintele Uniunii Polonezilor din România, a decedat ieri5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei