Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 feb 2020 - Anul XXV, nr. 38 (7343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Pentru iubitorii muzicii instrumentale

La Suceava va fi înființată Orchestra de Cameră „Simina Croitoru"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concertul extraordinar de muzică simfonică care a încheiat sâmbătă seara manifestărilor dedicate aniversării a 632 ani de la atestarea documentară a Sucevei și a Cetății de Scaun Suceava a marcat și două premiere în viața culturală a orașului.

Prima este inaugurarea oficială a pianului Yamaha C7 achiziționat de Primăria Suceava tocmai pentru a putea avea loc cât mai multe manifestări artistice de acest gen.

A doua este decizia de înființare a unei orchestre de cameră a municipiului, care va purta numele celebrei violoniste Simina Croitoru, care și-a dat acordul în această privință și care se va implica în realizarea acestui proiect, la solicitarea primarului Ion Lungu.

Concertul de muzică simfonică care a încântat o mulțime de suceveni sâmbătă seara a fost susținut de pianistul Horia Mihail și talentații violoniști Gabriel și Simina Croitoru, acompaniați de Croitoru String Virtuosi Orchestra, în sala de spectacole a Teatrului Municipal „Matei Vișniec" Suceava.

Prezent la eveniment, primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a oferit o diplomă de Excelență și o medalie aniversară talentatului pianist Horia Mihail, care i-a fermecat pe cei prezenți în sală cu melodii interpretate la pianul recent achiziționat de municipalitate, acompaniat și de alte instrumente ale orchestrei.

În schimb, maestrului Gabriel Croitoru și fiicei sale, Simina Croitoru, cărora le-a acordat diplome de excelență cu un an înainte, le-a oferit medaliile aniversare și un coș de flori, precum și propunerea referitoare la înființarea Orchestrei de Cameră „Simina Croitoru".

”Simina Croitoru este o violonistă de excepție care a obținut multe premii naționale și internaționale, fiind laureată și a Festivalului de muzică simfonică <Lira de Aur>, care se desfășoară de peste 30 de ani la Suceava și este finanțat de primărie”, a spus Ion Lungu, explicând motivele propunerii făcute, care urmează să se concretizeze în perioada următoare.

Atât decizia anunțată în cadrul spectacolului, cât și prestația extraordinară a artiștilor au fost primite cu aplauze îndelungate din partea sutelor de participanți la spectacol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Suceava va fi înființată Orchestra de Cameră „Simina Croitoru".
 Vizualizări articol: 1388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La Suceava va fi înființată Orchestra de Cameră „Simina Croitoru"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei