Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 feb 2020 - Anul XXV, nr. 27 (7332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Deputatul USR Daniel Popescu îi îndeamnă pe sucevenii din Marea Britanie să aplice pentru noul tip de rezidenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR de diaspora, câmpulungeanul Daniel Popescu, îi îndeamnă pe sucevenii din Marea Britanie să aplice pentru noul tip de rezidenţă. Daniel Popescu, care a locuit şi profesat pe teritoriul britanic mai bine de 10 ani şi care cunoaşte din experienţă problematica legată de Brexit, îi încurajează pe toţi sucevenii care intenţionează să rămână în Marea Britanie şi de la 1 ianuarie 2021, după terminarea perioadei de tranziţie, să facă paşii administrativi necesari pentru a se înscrie în „EU Settlement Scheme”, dacă nu au încă un document de rezidenţă sau cetăţenia britanică.

„Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este un moment trist şi pentru mine personal, deoarece o importantă ţară care mi-a fost a doua casă ani buni a părăsit proiectul european. Decizia cetăţenilor britanici trebuie însă respectată, iar datoria Guvernului României este de a consolida relaţiile bilaterale cu Marea Britanie în beneficiul cetăţenilor celor două state”, a spus deputatul USR Daniel Popescu, vicepreşedinte al Comisie pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării. El a arătat că în materie de securitate, Marea Britanie a fost mereu un partener şi aliat important pentru România, susţinând intrarea ţării noastre în NATO şi în Uniunea Europeană. El a adăugat că în acest context, viitoarele relaţii economice şi politice dintre români şi britanici vor trebui să rămână cel puţin la fel de strânse ca până acum.

„Sucevenii care muncesc în Marea Britanie contribuie enorm la economia britanică, dar şi la cea a judeţului Suceava. Până în decembrie 2020, se aplică legislaţia UE privind libera circulaţie a cetăţenilor europeni, a serviciilor şi a bunurilor, iar Marea Britanie rămâne în piaţă comună, şi continuă să contribuie la bugetul Uniunii”, a arătat deputatul sucevean Daniel Popescu.

El a mai spus că românii din Marea Britanie continuă să fie cetăţeni europeni, iar în următoarele 11 luni, în perioada de tranziţie, nu se prevăd schimbări majore pentru românii care locuiesc în Marea Britanie.

„Cunosc comunitatea suceveană din Marea Britanie, este apreciată, bine integrată în societatea britanică. Sucevenii sunt bine pregătiţi academic şi profesional, marea majoritate ocupând locuri de muncă în sectoare deficitare ale pieţei muncii, medici, asistenţi medicali, asistenţi sociali, dar şi necesare economiei şi societăţii britanice, construcţii, agricultură, îngrijirea persoanelor în vârstă. Este îmbucurător că peste 430 de mii de români au aplicat deja pentru statutul de rezident care le dă dreptul de a rămâne în Marea Britanie după 31 decembrie 2020”, a declarat Daniel Popescu.

El a precizat că românii care au nevoie de asistenţă pentru a completa formularele pentru a obţine noul tip de rezidenţă pot să apeleze gratuit la serviciile unor ONG-uri, cum ar fi centrul „Citizens’ Advice” sau organizaţia Work Rights Centre, care are birouri în Londra şi Manchester.


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul USR Daniel Popescu îi îndeamnă pe sucevenii din Marea Britanie să aplice pentru noul tip de rezidenţă.
 Vizualizări articol: 1193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul USR Daniel Popescu îi îndeamnă pe sucevenii din Marea Britanie să aplice pentru noul tip de rezidenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei