Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 feb 2020 - Anul XXV, nr. 27 (7332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drum periculos

DN 17 A, Câmpulung-Rădăuți prin Pasul Palma, șoseaua pe care au avut loc cele mai multe accidente grave

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O analiză detaliată a Inspectoratului de Poliție Județean Suceava cu privire la accidentele de circulație care au avut loc pe parcursul anului trecut în județ arată că cel mai periculos drum, pe care au avut loc cele mai multe accidente grave, a fost DN 17 A, drumul care pleacă de la Sadova, trece prin Pasul Ciumârna, după care parcurge zona Sucevița-Marginea-Rădăuți-Dornești, oprindu-se la Ratoș, unde se intersectează cu DN 2-E 85.

Pe cei peste 83 de kilometri ai DN 17 A s-au înregistrat în 2019 18 accidente, soldate cu 8 persoane decedate și 11 rănite grav. Faptul că pe acest drum național s-au înregistrat cele mai multe accidente grave este oarecum surprinzător. Acest drum național apare prima dată pe primul loc în acest nefericit top județean, în condițiile în care de ani de zile cele mai periculoase s-au dovedit a fi DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, și DN 2, care intră în județ de la Iași și merge până la Siret.

E adevărat, analiza arată că deși numeric cele mai multe accidente au fost pe acest DN 17A, totuși în ceea ce priveşte consecințele tragice, număr de decedați, lider absolut rămâne DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, prin Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei. În ultimul an, pe cei 137 de kilometri ai DN 17 au avut loc 11 accidente grave, însă în urma acestora s-au înregistrat 20 de persoane decedate și 22 de rănite grav. Consecințe cu mult mai grave așadar.

Pe poziția a treia în acest nefericit top este DN 2, care intră în județ dinspre Iași și merge până la Siret, prin Fălticeni și Suceava, unde anul trecut au avut loc 14 accidente, soldate cu 6 persoane decedate și una rănită grav.

Pe parcursul anului trecut, pe raza județului Suceava au avut loc 278 de accidente rutiere grave, cu șapte mai puține decât în anul precedent. Numărul de morți, 83, este cu unul mai scăzut față de 2018. În ultimul an, nu mai puțin de 225 de persoane au fost rănite grav în accidente rutiere, în scădere cu 14 victime față de anul 2018.

Deși o analiză pe termen mai lung, anume intervalul 2010-2019, arată că în ultimul an s-a înregistrat cel mai mic număr de accidente grave din ultima decadă, totuși Suceava a rămas județul în care se înregistrează cele mai multe decese în accidente rutiere din România.

Analiza rutieră arată că sunt foarte multe accidente grave în care cad victime alți participanți la trafic decât cei din mașini. Este vorba de bicicliști, motocicliști, căruțași, dar mai ales de pietoni. În cazul acestora din urmă, se constată că aproape o treime din totalul de morți din accidentele din județ care au avut loc în anul 2019 erau pietoni aflați în traversare sau care se deplasau pe marginea carosabilului.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DN 17 A, Câmpulung-Rădăuți prin Pasul Palma, șoseaua pe care au avut loc cele mai multe accidente grave.
 Vizualizări articol: 2020 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
DN 17 A, Câmpulung-Rădăuți prin Pasul Palma, șoseaua pe care au avut loc cele mai multe accidente grave5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei