Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 feb 2020 - Anul XXV, nr. 27 (7332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Director nou, suflu nou

Număr record de vagoane la trenurile Suceava-București, în cadrul campaniei de revigorare a CFR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul director general al CFR Călători, Dan Costescu, a demarat o îndrăzneaţă campanie de suplimentare a capacităţii de transport a trenurilor de pe rutele foarte solicitate, în zilele cu trafic peste medie. După suplimentările masive de pe ruta București-Brașov, care au fost foarte bine primite de cei care s-au săturat de traficul rutier sufocant de pe Valea Prahovei, la finele săptămânii trecute a venit rândul ca și trenurile din Moldova spre Capitală să aibă un număr de vagoane fără precedent în ultimi ani.

Vârful a fost atins duminică, 2 februarie, când de regulă cererea de bilete este foarte mare, pe sensul spre Capitală, iar adesea nu se mai găseau locuri la trenuri chiar și cu câteva zile înainte.

În dimineaţa zilei de duminică, trenul IR 1752, care a plecat din Suceava la 8.50, a circulat cu 14 vagoane, faţă de 6 într-o zi obișnuită. Numărul de locuri a fost suplimentat la 220%, 940 de locuri în total.

Tot la 200% au fost suplimentate locurile și în trenul IR 1754 Suceava-București, plecare din Suceava la ora 12.45, care a circulat duminică cu 6 vagoane în plus.

„Pentru 10 dintre trenurile Interregio care leagă Suceava (Botoșani) și Iași de București în intervalul orar 6-24, s-au adăugat astăzi (n.r. duminică) încă 56 de vagoane, ceea ce înseamnă o creștere medie a capacităţii de transport la 154% faţă de capacitatea totală medie zilnică. Numărul de locuri a crescut de la aproape 2500 la 4000, la care se adaugă și locurile din vagoanele de dormit și cușetă”, au arătat cei de la CFR Călători într-un comunicat de presă.

CFR Călători a mai anunţat că numărul de locuri va fi suplimentat și în timpul săptămânii, acolo unde punctual dispeceratul a constatat o cerere foarte mare.

Prin această campanie a noului director, CFR Călători încearcă să demonstreze că se poate adapta pieţei, ceea ce nu prea s-a întâmplat în ultimii ani. Aceste suplimentări sunt posibile în condiţiile în care compania are în uz de puţină vreme câteva loturi noi de vagoane, modernizate. Totuși, este puţin probabil ca un număr atât de mare de vagoane în plus să fi „răsărit peste noapte”, astfel că aceste suplimentări s-au realizat și prin diminuarea multor alte garnituri, semnalează mulţi dintre cei care merg des cu trenurile CFR Călători.

Recepţia publicului faţă de măsurile luate de noul director se dovedește a fi una pozitivă. Pe pagina companiei CFR Călători este prima dată când postările noi, privind suplimentările de vagoane, nu sunt întâmpinate de comentarii majoritar negative, cum se întâmpla până acum.

Revenind la ruta Suceava-București Nord, un atu în plus pentru companie este legată și de reducerea timpilor de mers. Începând din decembrie 2019, în urma lucrărilor la linie, trenurile din Suceava ajung în Capitală în 6 ore, maximum 6 ore și 20 de minute.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr record de vagoane la trenurile Suceava-București, în cadrul campaniei de revigorare a CFR.
 Vizualizări articol: 4251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Număr record de vagoane la trenurile Suceava-București, în cadrul campaniei de revigorare a CFR4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei