Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 feb 2020 - Anul XXV, nr. 27 (7332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Şcolile şi primăriile din zona Ţara Dornelor, invitate să găzduiască tabere de vară dedicate copiilor de gimnaziu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcolile şi primăriile din trei comunităţi rurale din România pot deveni coorganizatorii taberei de vară ”Viaţa la ţară”, lansată de Fundaţia Noi Orizonturi, în parteneriat cu Pepco România.

Ţara Dornelor este una dintre comunităţile care se pot înscrie pentru a organiza programul direct în comunitate şi a implica tinerii în descoperirea patrimoniului local, alături de alte comunităţi rurale din destinaţii de eco-turism. Componentă a judeţului Suceava, arealul turistic Ţara Dornelor are în componenţa sa municipiul Vatra Dornei şi nouă comune: Cârlibaba, Ciocăneşti, Iacobeni, Dorna Arini, Panaci, Şaru Dornei, Dorna Candrenilor, Coşna, Poiana Stampei.

Tabăra este concepută pentru copiii care locuiesc în zonele în care se dezvoltă eco-turismul, ca formă de regenerare economică, socială şi a patrimoniului local. Copiii vor participa la o săptămână de activităţi distractiv-lucrative, cu scopul de a-şi dezvolta competenţe utile pentru specificul comunităţii, precum: meşteşuguri, organizarea de evenimente pentru turişti, management de proiect, comunicare interpersonală, rezolvarea de probleme, creativitate.

„Credem că tinerii merită şi trebuie să fie implicaţi în dezvoltarea comunităţii lor. De aceea ne dorim să înveţe să aprecieze patrimoniul natural şi cultural al locurilor în care s-au născut, să înveţe să identifice comorile locale, să planifice şi să implementeze proiecte care să le pună în valoare. Descoperind şi apreciind valorile locale, ajung să se aprecieze pe ei înşişi, să fie mândri de locul în care s-au născut şi cresc şi să depună eforturi mai mari pentru a se dezvolta pe ei şi comunităţile din care fac parte”, a declarat Anca Gaidos, directorul operaţional al Fundaţiei Noi Orizonturi

Fiecare tabără este unică, pentru că fiecare comunitate are specificul şi comorile proprii. Cele trei comunităţi rurale care vor găzdui tabăra de vară vor lucra atent cu Fundaţia Noi Orizonturi şi PEPCO România pentru a contura programul taberei, a identifica patrimoniul local şi a stabili detaliile organizatorice.

Toate costurile de organizare şi derulare a taberei (materiale pentru activităţi, animatori cu experienţă, kit de tabără pentru fiecare copil, masă) sunt asigurate de Fundaţia Noi Orizonturi şi PEPCO România.

Formularul pentru a aplica în cadrul taberei, precum şi detaliile cu privire la acestea pot fi regăsite pe site-ul oficial cu termen de aplicaţie până în 1 martie: https://www.noi-orizonturi.ro/2020/01/30/scolile-si-primariile-din-mediul-rural-pot-gazdui-tabara-viata-la-tara/.

„Viaţa la ţară” are loc în al doilea an consecutiv, primele două ediţii s-au desfăşurat în vara anului 2019 la Sibiu, în Slimnic şi Chirpăr, unde tinerii au implementat proiecte precum: o grădina pedagogică în care se cultivă plante aromatice sau o şură pentru brunch, unde tinerii derulează activităţi culinare pentru turiştii locali.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile şi primăriile din zona Ţara Dornelor, invitate să găzduiască tabere de vară dedicate copiilor de gimnaziu.
 Vizualizări articol: 1195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcolile şi primăriile din zona Ţara Dornelor, invitate să găzduiască tabere de vară dedicate copiilor de gimnaziu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei