Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 ian 2020 - Anul XXV, nr. 19 (7324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anul 2019

Țigări de aproape 4 milioane de euro, confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava, cu sediul în municipiul Rădăuţi, a organizat, marţi, 21 ianuarie, o întrunire care a avut ca scop evaluarea activităţilor desfăşurate de poliţiştii de frontieră suceveni în anul 2019. Potrivit materialului prezentat de şeful STPF Suceava, comisar-şef Cezar Călin Ciorteanu, acţiunile structurilor Poliţiei de Frontieră Suceava sunt coordonate de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei şi au ca scop îndeplinirea atribuţiilor specifice privind supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat, în scopul prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, combaterii contrabandei şi traficului cu ţigări, criminalităţii transfrontaliere şi a oricăror alte încălcări a regimului juridic al frontierei de stat, asigurării ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă. Situaţia operativă la frontiera de stat romano-ucraineană din zona de responsabilitate a structurilor Poliţiei de Frontieră din judeţul Suceava, în anul 2019, a fost complexă, fiind caracterizată prin activităţi de contrabandă şi trafic cu ţigări, treceri frauduloase a frontierei de stat, trafic internaţional cu autovehicule furate etc. În Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) din judeţ au fost înregistrate 2.446.700 de treceri persoane (PTF Siret-2.428.000 şi PTF Vicşani-18.700) şi aproximativ 762.200 de mijloace de transport. Poliţiştii de frontieră au instrumentat 383 de dosare penale sub aspectul săvârşirii a 692 de infracţiuni de către 278 de persoane, iar valoarea totală a bunurilor confiscate în anul 2019 este de circa 18,13 milioane de lei. Pe linia migraţiei ilegale au fost întocmite 33 de dosare penale cu 81 de infracţiuni, în care au fost implicaţi 81 de cetăţeni străini din Somalia, Libia, Pakistan, Irak, Algeria şi alte ţări. Pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate au fost descoperite 11 autovehicule semnalate ca fiind furate şi piese ce aparţineau unor autoturisme furate din străinătate, în valoare de peste 900 mii de lei.Contrabanda cu produse din tutun reprezintă principala activitate infracţională la frontiera de nord a României, condiţii în care pe linia combaterii contrabandei, a fraudelor vamale şi a evaziunii fiscale, poliţiştii de frontieră au înregistrat 184 dosare penale. Pe parcursul anului trecut fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării 1,4 milioanepachete de ţigări, a căror valoare pe piaţa neagră se ridică lapeste 15,8 milioane de lei.

 

319 întrevederi cu grănicerii ucraineni în anul 2019

În cadrul cooperării cu organele administraţiei publice locale s-au desfăşurat şedinţe şi întâlniri de lucru între reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră Suceava şi cei ai autorităţilor locale judeţene, precum şi cu autorităţile locale din localităţile limitrofe frontierei de stat a României. Pe plan extern a existat o bună colaborare cu grănicerii ucraineni, colaborare axată pe schimbul de date şi informaţii în baza documentelor de cooperare încheiate la nivel teritorial, mai precis au avut loc 319 de întrevederi şi au fost transmise şi primite 1,330 comunicări cu Detaşamentul de Grăniceri Cernăuţi. La întrunirea de marţi au participat prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, comisar-şef Florin Coman, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi structurilor de cooperare din judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Țigări de aproape 4 milioane de euro, confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni.
 Vizualizări articol: 2696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Țigări de aproape 4 milioane de euro, confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei