Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 299 (7300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Sindicatul medicilor din Spitalul de Urgenţă Suceava protestează faţă de tăierea veniturilor medicilor şi asistentelor medicale, preconizată de Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicatul Medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, afiliat la Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România, îşi exprimă nemulţumirea faţă de preconizata reducere a veniturilor medicilor şi asistentelor medicale, preconizată de Guvern. Preşedintele Sindicatului Medicilor din spital, dr. Manuela Şestac, a declarat că în SJU sunt 128 de membri de sindicat, îngrijoraţi că li se vor reduce salariile. Dr. Şestac a transmis un comunicat de presă, potrivit căruia principalul obiectiv al federaţiei îl constituie blocarea scăderii salariilor unor categorii de profesionişti din sănătate. Sindicaliştii au în vedere atât declaraţiile prim-ministrului Ludovic Orban, că va exista o reducere a sporurilor, care „nu le va afecta atât de tare veniturile”, cât şi propriile analize, care ar arăta „intenţia clară a Guvernului de a reduce veniturile medicilor şi asistentelor medicale”.

„În condiţiile în care Ministerul Sănătăţii ne-a asigurat în urmă cu doar o săptămână de dorinţa de dialog social, dar a ratat faptul că Guvernul va iniţia o măsură care modifică radical sistemul de salarizare a angajaţilor din sănătate, vrem să ştim cine face de fapt politica de personal din Sănătate.

Federaţia <Solidaritatea Sanitară> constată că nimeni nu a prezentat până acum o analiză a impactului pe care măsurile propuse de Guvern îl vor avea asupra salariaţilor din sănătate, aceasta lipsind din fundamentarea actului normativ. Această situaţie sugerează că măsurile luate nu ţin cont de oamenii ce vor fi afectaţi de ele. Solicităm Ministerului Sănătăţii, respectiv Guvernului, să prezinte public categoriile şi numărul exact de salariaţi care vor suferi o scădere a veniturilor salariale”, se arată în comunicat.

 

Sindicaliştii din Sănătate cer Guvernului să nu salarizeze resursa umană „lăutăreşte”

Semnatarii afirmă că au luat act „cu tristeţe” de declaraţiile premierului, care „pare să se priceapă, ca prin minune”, la medicina muncii, respectiv la impactul pe care condiţiile de muncă îl au asupra salariaţilor din sănătate. „Limbajul utilizat - <am umblat la spor>, în loc de stabilirea pe criterii ştiinţifice a sporurilor; <aşa-zisele condiţii deosebite şi vătămătoare> pentru condiţii de muncă ce poartă exact această denumire - este departe de a confirma o astfel de expertiză. Deoarece este posibil ca specialiştii să nu-l fi informat (sau Guvernul să nu aibă specialişti în domeniu), îi comunicăm public (în absenţa dorinţei de a discuta cu noi) că în sectorul public de Sănătate impactul riscurilor aferente condiţiilor de muncă este dependent şi de gesturile profesionale specifice fiecărei categorii de salariaţi. Îi solicităm pe această cale prim-ministrului să constate în mod onest că măsura este greşită, Sănătatea fiind inclusă în mod eronat în acest proiect de lege, şi să procedeze de urgenţă la corectarea situaţiei”, afirmă sindicaliştii.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” consideră că, în măsura în care pachetul de legi pe care Guvernul îşi asumă răspunderea va fi adoptat în această formă, „devine evident că atât Puterea, cât şi Opoziţia au ca intenţie scăderea veniturilor medicilor şi asistentelor medicale” şi îi cer preşedintelui României, Klaus Iohannis, să-şi utilizeze prerogativele constituţionale pentru a rectifica aceste prevederi ce vizează scăderea veniturilor medicilor şi asistentelor medicale, ca să nu devină „complice la o astfel de măsură”.

„Salarizarea resursei umane din sănătate nu trebuie făcută lăutăreşte, ci profesionist, dialogul social putând asigura o abordare temeinică a problemelor”, mai spun membrii de sindicat din Sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatul medicilor din Spitalul de Urgenţă Suceava protestează faţă de tăierea veniturilor medicilor şi asistentelor medicale, preconizată de Guvern.
 Vizualizări articol: 3147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Sindicatul medicilor din Spitalul de Urgenţă Suceava protestează faţă de tăierea veniturilor medicilor şi asistentelor medicale, preconizată de Guvern3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei