Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 299 (7300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Multă violenţă

Individ trimis în judecată după ce a răspândit teroare într-un club: principala victimă a fost înjunghiată de mai multe ori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat trimiterea în judecată a unui individ care a comis o agresiune gravă şi un scandal monstru într-un club din Câmpulung Moldovenesc.

Un agent de pază care se afla în timpul liber a fost tăiat cu cuţitul în mai multe rânduri, în timp ce încerca să îl liniştească pe scandalagiul care s-a urcat pe mese şi a aruncat cu sticle, provocând panică în local. Individul, care se află în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

Avertizat în două rânduri pentru “derapaje”, a devenit brusc deosebit de violent

Inculpatul din acest caz este cunoscut cu antecedente penale şi era eliberat din penitenciar din data de 27 martie 2019.

Pe 6 decembrie a.c., individul, Vasile Lucan, alături de prietena sa şi alţi amici, a consumat alcool la un bar, apoi, la miezul nopţii, au mers toţi într-un club din Câmpulung Moldovenesc.

Comportamentul individului a lăsat de dorit în club, acesta fiind agitat, vorbind tare şi lovind de mai multe ori cu pumnul în masă, ceea ce a atras atenţia unui agent de pază, aflat în timpul liber, care i-a solicitat să se liniştească. Aparent, discuţia nu a degenerat, iar atacatorul de mai târziu a promis că nu va mai deranja pe nimeni.  

Ceva mai târziu, la ora 1.00 din noapte, administratorul localului a sesizat că acelaşi individ a mers la baie, cu două tinere, unde fuma. Din nou, agentul aflat în timpul liber, împreună cu un martor, a intervenit, cerându-i individului să iasă afară dacă vrea să fumeze.

Discuţiile au degenerat, iar atacatorul a scos un cuţit pe care îl avea în mânecă.  Acesta l-a atacat pe agentul de pază, de aici lucrurile luând o turnură deosebit de gravă.

„În momentul în care a observat în faţa sa persoana vătămată, inculpatul l-a bruscat şi a încercat să îl lovească de mai multe ori cu mâna înarmată cu acel cuţit, reuşind să provoace plăgi tăiate victimei în zona facială, precum şi o înţepătură în zona toracică.

Martorul a intervenit între cei doi, dar cu toate acestea inculpatul a continuat atacul asupra persoanei vătămate pe lângă corpul martorului, reuşind şi în acest mod să provoace leziuni faciale victimei.

Din probatoriul administrat a reieşit că în grupul sanitar a ajuns şi un alt martor care a intervenit şi a reuşit să îl dezarmeze pe inculpat, după care inculpatul şi-a recuperat cuţitul şi a fugit din grupul sanitar în sala propriu-zisă a clubului.

Inculpatul s-a urcat pe mesele din local, s-a înarmat cu o sticlă goală, comportându-se într-un mod agresiv şi violent, fapt de natură a-i determina pe ceilalţi clienţi ai localului să se teamă pentru integritatea lor corporală şi totodată să părăsească incinta, de teamă să nu fie agresaţi. În momentul în care persoana vătămată a ieşit din toaletă şi a revenit în local, agresorul a observat-o şi a aruncat asupra acesteia cu sticla respectivă – persoana vizată s-a ferit, astfel că instrumentul vulnerant a spart una dintre ferestrele localului”, au descris faptele procurorii în rechizitoriul de trimitere în judecată.

 

Tăieturi profunde, care i-au pus viaţa în pericol

Agresiunea a fost gravă. Medicul legist a constatat existenţa unei plăgi tăiate profund în regiunea mandibulară stânga şi în regiunea cervicală stânga, care s-a oprit la 1,5 centimetri de pachetul vascular nervos central. O altă tăietură profundă a fost la nivelul hemitoracelui drept, regiunea pectorală. Leziunile necesită, au apreciat medicii, 23-24 de zile de îngrijiri medicale.

Procurorul criminalist a stabilit că prin modul de acţiune, atacatorul a avut intenţii criminale, fapta fiind încadrată la tentativă de omor.  

Procesul în care Vasile Lucan va fi judecat pentru nu mai puţin de patru infracţiuni (tentativă la omor, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice) va începe la Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individ trimis în judecată după ce a răspândit teroare într-un club: principala victimă a fost înjunghiată de mai multe ori.
 Vizualizări articol: 2395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Individ trimis în judecată după ce a răspândit teroare într-un club: principala victimă a fost înjunghiată de mai multe ori5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei