Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 299 (7300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfârşit tragic

Clipe de coşmar în incendiul de la fostul CAP de la Chilişeni: au scos victima pe geam, după ce nu au putut intra în camera care ardea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi localnici au intervenit până la sosirea pompierilor la incendiul izbucnit joi seară la grajdurile fostului CAP din satul Chilişeni, comuna Udeşti, doi dintre ei reuşind să-l scoată pe bărbatul din interior, pe un geam, din păcate fără ca acesta să mai poată fi salvat. După cum am arătat şi în paginile cotidianului nostru de vineri, alarma de incendiu s-a dat în jurul orei 17.30. Pompierii militari suceveni au intervenit la faţa locului cu trei autospeciale de stingere, la care s-au adăugat două maşini cu apă de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Udeşti şi Vereşti.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că incendiul s-a produs la unul dintre grajdurile aparţinând SC Rengi SRL din localitate, ce are ca obiect de activitate creşterea bovinelor. La o distanţă de aproximativ zece metri de clădirea care ardea a fost găsit un bărbat căzut, cu arsuri la nivelul mâinilor şi al feţei. Echipajul SMURD a încercat manevre de resuscitare, care, din păcate, nu au mai putut schima deznodământul tragic.

Bărbatul care a murit se numea Marius Homneac, avea 49 de ani, era din Constanţa, dar avea origini în localitate, fiind şi rudă cu administratorul societăţii.

Poliţiştii au constatat că doi bărbaţi, fraţii administratorului, au încercat să intre în cameră pentru a salva victima, însă din cauza intensităţii incendiului nu au putut pătrunde, trăgând victima afară printr-o fereastră.  

În paralel, alţi localnici au evacuat cele 90 de bovine din fermă, care nu au avut de suferit.

Toate datele de anchetă duc spre concluzia că nenorocirea a fost provocată de bărbatul care a murit, în timp ce schimba o butelie de aragaz. Greşeala fatală a fost folosirea flăcării deschise pentru verificarea etanşeităţii instalaţiei.

Din păcate, nu este prima dată când se ajunge la tragedii, din cauza unei asemenea erori.

 

Avertisment privind modul de folosire a buteliilor

Având în vedere impactul şi amploarea unor astfel de tragedii provocate de folosirea necorespunzătoare a buteliilor de către cetăţeni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a transmis câteva recomandări care ar trebui luate în seamă.

  • Nu utilizaţi buteliile fără regulatoare de presiune, cu regulatoare desigilate, defecte sau reparate de unităţi care nu aparţin întreprinderii distribuitoare;
  • Nu utilizaţi buteliile în altă poziţie decât în cea verticală;
  • Nu încălziţi buteliile cu apă caldă, cu abur sau cu flacără, pentru mărirea presiunii gazului din acestea;
  • Nu amplasaţi buteliile lângă sursele de căldură sau sub acţiunea directă a razelor solare;
  • Nu spălaţi buteliile în lichide corozive (sodă, leşie etc.);
  • Este strict interzisă verificarea etanşeităţii cu flacără deschisă, deoarece aceasta poate conduce la accidente grave!

„La schimbarea buteliei şi ori de câte ori se fac manipulări la vreunul din racorduri, se va verifica în mod obligatoriu etanşeitatea instalaţiei, cu spumă de apă şi săpun. În cazul livrării buteliei la domiciliul consumatorului, montarea ei şi verificarea etanşeităţii se vor executa de către personalul persoanei juridice distribuitoare”, au transmis pompierii militari într-un comunicat de presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clipe de coşmar în incendiul de la fostul CAP de la Chilişeni: au scos victima pe geam, după ce nu au putut intra în camera care ardea.
 Vizualizări articol: 2099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clipe de coşmar în incendiul de la fostul CAP de la Chilişeni: au scos victima pe geam, după ce nu au putut intra în camera care ardea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei